Turgay Şeren Sezonu Spor Toto Süper Lig’in 1. haftasında Beşiktaş, Alanyaspor’u konuk etti. Vodafone Arena’da oynanan maçın ilk dakikasında Oğuzhan’ın şık golü maça damga vururken, Olcay ilk devrenin sonucunu belirledi. Ardından ikinci yarıda sahne alan Cenk Tosun, rakip ağlara 2 gol birden kaydetti ve karşılaşma Beşiktaş’ın 4-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Oğuzhan’dan şık gol

Ligin son şampiyonu apoletiyle Alanyaspor’a karşı sahaya çıkan Beşiktaş, Vodafone Arena’da taraftarın desteğini de alarak karşılaşmaya hızlı başladı. Maçın ilk 5 dakikasında Beşiktaş oyun içerisinde pas trafiğini oturttu. Karşılaşmanın 6. dakikasında ise Oğuzhan’ın şık golü alkış aldı. Genç orta saha ceza yayı solundan çalımlarla rakiplerini bir bir geçerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Oğuzhan’ın kaleciyi de çalımladıktan sonra boş kaleye vuruşunda ise top ağlara gitti. 1-0

Alanyaspor sıkıntılı başladı

Beşiktaş, müsabakanın ilk 25 dakikası geride kalırken oyunun mutlak hakimiydi. Bu dakikalara kadar Alanyaspor ise top rakipteyken sahada yerleşme sıkıntısı yaşadı. Rakibini karşılamakta hayli zorlanan Alanyaspor, topla çıkarken de orta sahada sergilediği dağınık görüntü ile henüz lige hazır olmadığı sinyallerini verdi.

Adriano sakatlandı

Siyah-beyazlı takımın yeni transferi Adriano, Alanyaspor maçında 29 dakika sahada kalabildi. Brezilyalı sol bek 27. dakikada Quaresma’nın pasıyla attığı golün ofsayt gerekçesiyle sayılmadığı pozisyonda sol ayak bileğini göstererek sakatlandığını kenara işaret etti. Teknik Direktör Şenol Güneş, Adriano’nun yerine Necip’i oyuna aldı.

Pres gol getirdi

Beşiktaş’ın pas trafiği yoğunlaştı ve ilk devrenin sonlarına doğru ikinci gol geldi. Çalımlarla rakipten kapılan top ile 43. dakikada Cenk’in önüne aldığı meşin yuvarlağı Olcay’a bırakmasının ardından genç futbolcu ceza sahası çizgisinde topu kalecinin solundan filelere gönderdi. 2-0 İlk yarı bu skorla biterken Beşiktaş bu devre yüzde 71’e 29 topla oynama ile mücadele etti. Rakip kaleye 6 şut gönderen siyah-beyazlı takım bunların 3‘ünde isabet sağladı ve 2 gol buldu.

Alanyaspor ise rakip kaleye 1 şut gönderebildi. Şenol Güneş’in öğrencileri ilk yarıda 298 pas yaparken, pas trafiğini Atiba-Oğuzhan-Tolgay üçlüsü yönetti. Alanyaspor ise ilk yarıda 97 pas yapabildi. Bu sayının yüzde 69’unda pas başarısı sağladı.

Tempo düştü

İkinci yarının ilk dakikalarında oyun iki takım adına da kontrollü başladı. Yorulan siyah-beyazlı orta sahayı iki kez baskı görmeden geçen Alanyasporlu futbolcular bu iki pozisyonda da tehlikeli ataklarla geldi.

Cenk Tosun sahnede

Baskıyı üzerinden atan Beşiktaş’ta 57. dakikada Quaresma’nın kullandığı köşe atışında Emre Akbaba’nın eline çarpan top sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cenk Tosun, penaltı atışıyla farkı 3’e çıkardı. 3-0

Kalesinde 3’üncü golü gördükten sonra gardı iyice düşen Alanyaspor, ilerleyen dakikalarda da varlık gösteremezken bu durumdan yararlanan Beşiktaş farkı 4’e çıkardı. Tolgay’ın ceza yayına kadar getirdiği topu Cenk’e derinlemesine pasında buluşturmasının ardından golcü futbolcunun ceza sahası sağından yerden sert şutunda meşin yuvarlak kalecinin ellerinin arasından filelere gitti.

Aras ilk kez forma giydi

Beşiktaş’a geçen sezon transfer olan ancak yarım sezon Rayo Vallecano’da kiralık olarak geride kalan sezonu tamamlayan Aras Özbiliz, bugün ilk kez siyah-beyazlı formayı giydi. Genç oyuncu 7 dakikaya yakın oyunda kaldı.

Penaltı skoru belirledi

Müsabakada uzatma dakikaları oynanırken ceza sahasında yaşanan karambolde Necip’in rakibine yaptığı tehlikeli hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Alanyaspor’da topun başına geçen Emre Akbaba karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti. 4-1

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr