Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) tarafından “Türkiye’nin kurtuluşu için, devrimci bir cumhuriyet için, yeni bir sol atılım için buluşuyoruz!” çağrısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan HTKP Genel Başkanı Erkan Baş, “Bu toplantının amacı AKP/Saray iktidarını yıkmaktır” dedi.

Bostancı Gösteri Merkezi’nde dün gerçekleştirilen etkinliğe Gezi Direnişi’nde yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi ile yurttaş katıldı. Etkinlikte ilk olarak konuşan Baş, “Bu toplantının amacı AKP/Saray iktidarını yıkmaktır. Bütün çabamız, bütün uğraşımız AKP/Saray reijimine son vermektir. Bu toplantının sadece bu toplantının değil partimizin yakın hedefi budur. Tüm tartışmalarımızın, arayışlarımızın, söz ve eylemimizi temeli budur” dedi.

‘Yol ayrımındayız’

Devrimci bir cumhuriyet kavgası çağrısında bulunan Baş, “Bugün Cumhuriyetçi kuvvetler bir yol ayrımındadır. Ya iktidarın, rejiminin muhalefeti olarak konum alınacak, ya da düzeni tam boy karşısına alacak devrimci bir cumhuriyetçi damar kuvvetlenecek. Saray rejimini yıkmanın ilk şartı, cumhuriyetçi güçler içinde devrimci damarı kuvvetlendirmektir. Bugün devrimcilerin önünde duran görev, ülkemizdeki büyük birikimi örgütlü bir halk gücüne dönüştürmek üzere hamle yapmaktır. Saray rejimine son verme kararlılığımızın bir parçası olarak, bu büyük kuvvetin örgütlü bir kuvvete dönüştürülmesi için, Türkiye’nin tüm ilerici kuvvetlerine, emekçi halkımıza bir çağrı yapıyoruz, bu amaç doğrultusunda her tür görev ve sorumluluğa hazırız” diye konuştu.

‘Gezi Direnişi kılavuz’

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİ- RAN) Yürütme Kurulu üyesi Canan Kaftancıoğlu da “Bir yol ayrımındayız, ya tek adam diktatörlüğüne izin vereceğiz ya da yeni bir ülke kuracağız” ifadelerini kullandı. Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu adına Volkan Kesanbilici konuşmasında Gezi Direnişi’nin mücadeleye kılavuz olduğu vurgusunda bulundu. KHK ile ihraç edildiği görevine dönmek için Yüksel Caddesi’nde direnen Veli Saçılık ise “Hiç kimse korkmasın; biz Hayır dediğimizde hep kazanıyoruz. 5 kişiyle Ankara Emniyeti’ni kilitledik, korkuyorlar, bir olursak korku imparatorluğunu yıkarız!” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr