Sam Mahallesi’nde 14 Şubat 2016 tarihinde meydana gelen olayda; M.Ç., yaşadığı evin tuvaletinde yalnız başına doğurduğu kız bebeği beze sarıp sokağa bıraktı. M.Ç.’nün babası C.Ö.’nün eve giderken sokakta bulduğu bebek, çağırılan sağlık görevlileri tarafından Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan bebek, tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

CEZAEVİNDEYKEN BEBEĞİN BABASIYLA EVLENDİ

Olayla ilgili yapılan soruşturmada, bebeğin annesi olarak tespit edilen M.Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bebeğin annesi M.Ç., bebeğin babası olan M.Ç. ile cezaevinde resmi nikah kıydı.


‘Kendini savunamayacak bebeğini kasten öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan M.Ç., ilk kez görülen duruşma hakim karşısına çıktı. Gaziantep 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada M.Ç., savunmasında bebeği tuvalette doğururken başını tutmasına rağmen tuvalet taşına çarptığını söyledi. Bebeğinin ölümüne yol açtığı için pişman olduğunu söyleyen M.Ç., “Ne yapacağımı bilmiyordum. Kendimde değildim. Ben bebeğimi öldürmedim. Bebek geldiğinde başını tutmaya çalıştım ama tuvalet taşına çarptı. Bu sırada boynunda izler oluştu. Korktum ve bebeği dışarı bıraktım. Pişmanım” savunmasında bulunarak tahliyesini istedi.


Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına katılan avukat ise, bebeğinin ölümüne neden olan sanık M.Ç.’nün cezalandırılmasını istedi. Duruşmada savcı da, bebeğin doğum sonrası nasıl düştüğünün mahkeme tarafından incelenmesini ve otopsi sonucuyla ölümün nasıl gerçekleştiğinin araştırılmasını talep etti.


Mahkeme heyeti, sanık M.Ç.’yü tutuksuz yargılanmak üzere salıvermesi ile bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesine karar verip, duruşmayı 25 Kasım’a erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr