İstanbul Kartal'da bir kişinin otomobilin içinde öldürülmüş halde bulunmasına ilişkin, cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen Anadolu Adliyesi adli emanette çalışan bir memur tutuklandı.


Kartal'da 13 Nisan'da otomobilinin içinde başından vurulmuş olarak bulunan Davut Mengir'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma, incelenen cep telefonu kayıtlarında Mengir'in Anadolu Adalet Sarayı Adli Emanette çalışan memur E.Ş.T ile çok sayıda görüşme yaptığının tespit edilmesi üzerine genişletildi.

Soruşturmayı yürütmek üzere özel görevlendirilen savcının talebiyle de Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde 16 kişilik özel ekip kuruldu.
Özel ekip yaptığı çalışmada, Davut Mengir'in Anadolu Adalet Sarayı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli kadın katip A.M. ile gönül ilişkisi kurduğunu, A.M. aracılığı ile de yine adliyenin adli emanetinde görevli memur olan E.Ş.T ile tanıştıklarını belirledi.


DEĞERLİ EŞYALARI TAKLİTLERİYLE DEĞİŞTİRDİ

Mengir'in, memur E.Ş.T ile samimiyeti ilerlettikten sonra, adli emanette bulunan çelik kasaların anahtarlarını yaptırmasını istediği, anahtarı yaptıran E.Ş.T'nin de geceleri çalışma bahanesiyle adli emanetteki kasalarda bulunan ve değeri bir milyon liranın üzerinde altın, uyuşturucu madde, cep telefonu ve çeşitli eşyaları alarak, yerlerine yaptırdığı taklit ürünleri koyduğu tespit edildi.

Şüpheli E.Ş.T'nin, 2015 yılı Ocak ayından bu yana peyderpey çaldığı ürünlerden uyuşturucuyu da, Davut Mengir'in bir akrabası olan kişi aracılığı ile piyasaya sürdüğünü belirledi.

TEHDİT EDİLİNCE ADLİ EMANETTEN ALDIĞI SİLAHLA ÖLDÜRDÜ

Davut Mengir'in, adli emanetteki denetimin sıkılaşması nedeniyle başka mal çalamayan E.Ş.T'yi sıkıştırıp tehdit emesi üzerine, E.Ş.T'nin adli emanette bulunan silahlardan birini alarak evine götürdüğü belirlendi. 


Şüpheli E.Ş.T'nin, 13 Nisan'da Davut Mengir'i arayarak yeni uyuşturucu getirdiğini söyleyip Kartal Yakacık'ta bulunan polis lojmanlarının yakınına çağırdığı ve burada başına bir el ateş ederek öldürdükten sonra silahı adli emanete geri bırakarak memleketine gittiği tespit edildi.

20 KİŞİ GÖZALTINDA

Yapılan çalışmalar kapsamında E.Ş.T gözaltına alınırken, çok sayıda MOBESE görüntüsünün incelenmesi ve telefon dinlenmesinin yapılmasının ardından, Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli kadın katip A.M'nin olayın bir kısmını itiraf etmesi üzerine, olayla ilgisi bulunan 20 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüphelilerden E.Ş.T çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, A.M'nin de aralarında bulunduğu 19 kişi serbest bırakıldı.

Öte yandan savcılık, adli emanetten çalınan eşyaların parasıyla A.M'ye alındığı iddia edilen birden fazla araç ile çeşitli eşyalara el koydu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr