Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU: HÜKÜMETİN CİDDİ ÖZELEŞTİRİ YAPMASI LAZIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısını kınayarak, "Bütün dünyanın terör konusunda ortak çaba harcaması gerekiyor. Terör karşısında strateji geliştirmemiz lazım. Hükümetin ciddi ve samimi bir özeleştiri yapması lazım. Dünyayı iyi okumayan olayları objektif gözetmeyen bir yönetim anlayışı var. Bu yönetim anlayışı Türkiye'yi adım adım terör bataklığına sürükledi. Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz. Biz taraf oluyoruz. Bir ülkenin içindeki bir siyasal partiden yana taraf oluyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"BU YÖNETİM ANLAYIŞI TÜRKİYE'Yİ ADIM ADIM TERÖR BATAKLIĞINA SÜRÜKLEDİ"

"Bütün dünyanın terör konusunda ortak çaba harcaması gerekiyor. Terör karşısında strateji geliştirmemiz lazım. Hükümetin ciddi ve samimi bir özeleştiri yapması lazım. Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz. Biz taraf oluyoruz. Bir ülkenin içindeki bir siyasal partiden yana taraf oluyoruz. IŞİD terör belası geldi her gün yeni bir eylem ile karşı karşıyayız. Yarın El Nusra terör örgütü ben de Türkiye'yi hedef alacağım derse buyurun bakalım ne yapacaksınız. Bütün yurttaşlarıma çok samimi olarak sesleniyorum. Türkiye'nin bir yönetim sorunu var. Dünyayı iyi okumayan olayları objektif gözetmeyen bir yönetim anlayışı var. Bu yönetim anlayışı Türkiye'yi adım adım terör bataklığına sürükledi."

BİNALİ YILDIRIM: TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR

Başbakan Binali Yıldırım, Twitter hesabında paylaştığı Fransızca mesajda, Fransa'nın milli bayramını kutladığı günde Nice şehrini kana bulayan alçak terör eylemini şiddetle kınadığını belirtti.

Teröre karşı uluslararası mücadele yürüten tüm dünya ülkeleriyle dayanışma içinde olan Türkiye'nin, Fransa halkının acısını paylaştığını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Terör insanlık suçudur, terörün bir sonraki sefer kimi, ne zaman vuracağını kimse bilemez. Bu adi saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SAMİMİ BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİ İLETİYORUM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Erdoğan "Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nice saldırısına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Fransa’nın Nice şehrinde, milli gün kutlaması sırasında meydana gelen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenleri tazimle yad ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kurbanların ailelerine ve Fransız halkına, şahsım ve milletim adına samimi başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum.

Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz. Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur.

Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz.

Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur ve olmamalıdır.

Olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü ve Fransa halkının acısını paylaştığımızı tekrar ifade ediyor ve Türkiye’nin bu zor günde Fransız devletinin ve halkının yanında olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande nezdinde Fransız halkına bir kez daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”

HDP: İNSANLIK DIŞI

HDP'den Fransa'nın Nice kentindeki terör saldırısına ilişkin açıklama geldi.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Fransa'daki insanlık düşmanı barbar saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz, lanetliyoruz." denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr