Merkez Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'nde bulunan GTP İl Başkanlığı binasında tombala ile kumar oynandığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, binaya operasyon düzenledi. Uyarılara rağmen demir kapının açılmaması üzerine 'Koçbaşı' tabir edilen balyozla kapıyı kıran polis, tombala ile kumar oynadığını belirlediği 99 kişiyi suçüstü yakaladı. Binada yapılan aramada ise 197 adet tombala kartı, 90 adet çekiliş topu, 1 kamera, 1 adet üfleme cihazı, 1 adet projeksiyon cihazı, 1 adet ses cihazı ve 3 kilo plastik pul ile çeşitli kumar malzemeleri ele geçirildi.

5 ayda 7 operasyon

Yapılan operasyonda gözaltına alınan 99 kişiye Kabahatler Kanunu gereğince toplam 21 bin 681 lira para cezası kesildi. İl Başkanı G.G. ve başkan yardımcıları Ö.Ö. ile Ş.Ş. hakkında ise 'Kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak' suçundan işlem yapıldı.

Bu arada aynı siyasi partiye son 5 ay içerisinde 7 kez operasyon düzenlendiği, bu operasyonlarda 507 kişiye toplam 106 bin 545 lira para cezası uygulandığı da bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr