Şişecam Topluluğu ile Kristal-İş Sendikası arasında 12 Aralık 2016 tarihinde başlayan 25’inci Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bugün itibarıyla anlaşmayla sonuçlandı.

Şişecam tarafından anlaşma sonrası yapılan açıklamada, "Ülkemizde işçilik ücretlerinin en yüksek olduğu işkollarından biri olan cam sektöründe faaliyet gösteren topluluğumuz, çalışan haklarına saygı ilkesi çerçevesinde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri süresince uzlaşmacı ve yapıcı tavrını korumuştur. Tüm bu süreçte çalışanlarının refah seviyesinin korunması ve geliştirilmesi açısından azami gayret göstermiştir" denildi.  yıl süreyle imzalandı

Açıklamanın devamı şöyle: "50 yılı aşkın endüstriyel ilişkiler geleneğine sahip olan ve 13 ülkede toplam 15 farklı işçi sendikası ile faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yürüten bir topluluk olarak, Kristal-İş Sendikası ile yapılan görüşmeler sonucunda 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. Bu anlaşmayla Şişecam Topluluğu, işçilik ücretleri açısından ülkemizde TİSK’e bağlı tüm özel sektör iş kolları arasında birinci sıraya çıkmıştır.

Ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olarak, dünyanın sayılı cam üreticileri arasında yer alan Topluluğumuzun, net ihracatçı konumundaki cam sektörü ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğini belirtir, 25’inci Cam Grup toplu iş sözleşmesinin başta çalışanlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımız için hayırlı olmasını dileriz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr