Şırvan ilçesine bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde 17 Kasım akşamı meydana gelen heyelandan sonra oluşan göçükte toprak altında kalan 4 işçi için yapılan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, dün gece saat 24.00 sıralarında 1490 nolu Palyada, yine heyelan meydana geldi.

Siirt Valiliği'nden alınan bilgilere göre, aramaların yapıldığı sırada 2 ayrı palyada (basamak) yeniden heyelan meydana geldi. Heyelan öncesi durumu fark eden görevliler, iş makineleriyle birlikte olası bir facia yaşanmadan heyelan meydana gelen bölgeden uzaklaştı. Korku ve paniğe yol açan bu heyelan sonrası arama çalışmalarına ara verildi. Ancak heyelanın durmasının ardından görevliler, iş makineleriyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına kaldıkları yerden devam etti.

Yetkililer, yüksek kesimde bulunan Maden Köyü'nde kar yağışının başlaması üzerine her türlü duruma hazırlıklı olmak için çalışma başlatıldığı belirterek, "Kar çiseleme başladı. Bu konuda gerekli çalışmalar yapıldı. Aşırı kar yağması durumunda kar küreme araçları hazır bulunuyor ve kar yağmasından çalışmalar olumsuz etkilenmeyecektir. Maden Köyü yüksek olduğundan ötürü aşırı bir yağış beklenmiyor. Yağması durumunda çalışmalara devam edilip edilmeyeceğine mühendisler karar verecektir" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr