Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Saray’da topladığı zirvede HDP’nin yer almamasının nedeni olarak HDP’li Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder’in sivil toplum örgütleri ile Meclis’te gerçekleştirilen toplantıda tepki çeken “Sayın Öcalan” ifadesi ve hükümet ile Erdoğan’ı suçlayan sözlerini gerekçe gösterdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun TRT’ye 6 yıl sonra çıkmasına ilişkin eleştirisine de Erdoğan’ın hak vererek “TRT’nin, iktidara ne kadar zaman ayırıyorsa, size de o kadar zaman ayırmalı. TRT herkese eşit davranmalı” yanıtını verdiği belirtildi.

Erdoğan’ın daveti üzerine toplanan Saray’daki zirveye katılan Kılıçdaroğlu, toplantıdan sonra MYK üyeleriyle bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, normalleşme açısından yararlı bir toplantı olduğunu kurmaylarına aktaran Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, en çok dikkatini çeken şeyin çok sayıda oda olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun TRT’ye 6 yıl sonra ilk kez darbe girişiminin ardından çıktığını söylemesi üzerine Erdoğan’ın “Evet haklısınız. Böyle şey mi olur? TRT, iktidara ne kadar zaman yer ayırıyorsa, size de o kadar zaman ayırmalı. TRT herkese eşit davranmalı” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun HDP’lilerin toplantıya davet edilmemesine ilişkin imzalanan ortak bildiriyi de anımsatarak yaptığı eleştiriyle ilgili Erdoğan, HDP’li Meclis İdare Amiri Önder’in, darbe girişiminin ardından STK’ların ziyareti sırasında tepkilere neden olan “Sayın Öcalan” ifadesi ile aynı görüşmede hükümeti ve Erdoğan’ı suçlayan sözleri nedeniyle davet etmediğini söyledi.

‘Hainlerin namazı kılınmaz’

Kılıçdaroğlu’nun ölen darbecilerle ilgili Hainler Mezarlığı benzeri uygulamaları anımsatarak, “Ölenler her ne kadar darbeciyse de öldükten sonra aileleri cezalandırılıyor. Oysa aileleri suçsuz.

O nedenle darbecilerin cenazelerinin kaldırılmaması, mezar verilmemesi, namazlarının kılınmaması gibi uygulamalar olmamalı” sözlerine karşılık olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diyanetin kararını doğru bulduğunu ifade ettiği, bu konuda ayet ve hadisler olduğunu da söyleyerek “Vatan hainlerinin cenaze namazı kılınmaz” dediği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr