Şırnak kent merkezinde yürütülen operasyon nedeniyle 14 Mart'ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Operasyonların bittiği açıklandı, ancak güvenlik nedeniyle sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bu nedenle de çoğu çatışmalarda harabeye dönen kent merkezindeki okullarda eğitim öğretim yapılamıyor.

Şırnak'ta operasyonlar başlamadan önce kenti terk eden bir çok kişi ilçelere göç ederken, gidecek yerleri olmayanlar da kente 10 kilometre uzaklıkta Cudi Dağı'nın eteğinde kurdukları derme çatma çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor. Çadırlarda yaşayan aileler, çocuklarını gönderecek okul bulamıyor.

"6-7 AYDIR OKULA GİDEMİYORUZ"

Çadırlarda yaşayan öğrencilerden Mehmet Başgören, okula gidemediklerini, şu anda yaşamlarını sürdürdükleri yerde okul olmadığını belirterek, "Buralarda okul falan yok, 6-7 aydır okula gidemiyoruz.

"İMKANSIZLIK NEDENİYLE OKULA GİDEMİYORUZ" 

4'üncü sınıftan 5'inci sınıfa geçecektim. Şırnak'tan göç edip başka kentlere giden arkadaşlarımız belki oralardaki okullara gidiyor ama biz imkansızlıklar nedeniyle okula gidemiyoruz" dedi.

Okula gidemeyen Hatice Bektaş ise 7 aydır çadırda yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Okullara gidemiyoruz, imkanlarımız yok. Buralarda okul da yok, üzülüyoruz. Benim gibi arkadaşlarım da üzülüyor. Şırnak'taki yasak bitince evlerimiz halen duruyorsa dönmek istiyoruz. Okulu ve arkadaşlarımızı özledik" diye konuştu.

Bu arada Şırnak merkezde süren sokağa çıkma yasağı ve kentin boşalması nedeniyle eğitim ve öğretim yapılamazken, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Cizre İlçesi'ndeki öğretmenevi binasına taşındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr