Sikorsky tipi helikopterlerle beraber genel maksat helikopteri olarak kullanılan Cougar'lar 1996'dan bu yana TSK envanterinde bulunuyor.

Alman-Fransız ortak yapımı helikopterler 21 tam teçhizatlı asker taşıyabiliyor. Çift motorlu helikopterin uçuş ekibi iki pilot ve bir teknisyenden oluşuyor.

Cougar tipi helikopterlerle kayıtlara geçen 2 olay bulunuyor.

İlki, 4 Haziran 1997 tarihinde yaşandı. Kuzey Irak'taki operasyona katılan askerleri taşıyan helikopter, Zap Bölgesi'nde bölücü terör örgütü tarafından atılan füze ile vuruldu; 11 asker şehit oldu.

29 Nisan 2003'te ise Isparta'da eğitim uçuşundaki Cougar helikopteri yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Kazada 4 asker şehit oldu, bir asker de ağır yaralandı.

Şırnak'ta meydana gelen kazanın ardından Cougar tipi helikopterlerle yaşanan kazalarda şehit olan asker sayısı 28'e yükseldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan helikopterlerin son kazası ise 2016 yilinda Giresun'da gerçekleşti. Karakollara bayramlaşma ziyaretine giden komutanlar ve eşlerinin içinde bulunduğu askeri helikopter Alucra ilçesinde ormanlik alana düştü. Kazada, helipkopterde bulunan 15 kişiden 7'si hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr