ZÜLFÜ LİVANELİ: Dostum, kardeşim, iyi insan, yürekli adam Tarık. Kırk yıllı anıları nasıl içimiz yanmadan hatırlayacağız şimdi? Yokluğunu nasıl kabulleneceğiz? Yüreğimiz yandı Tarık, yüreğimiz yandı.

TÜRKAN ŞORAY: Canımızdan bir parça gitti... O benim, bizim yol arkadaşımızdı. Tarık’ı kaybettik evet ama o hep bizimle olacak, hep bizimle yaşayacak.. Sinemaya ve ülkesine olan aşkıyla, onurlu duruşuyla hep saygıyla anılacak..

FATMA GİRİK: Solan bir yaprak gibi düştü Tarık… Türk sinemasında iyi işler yapan, devrimci, eğitimci, sinemaya çok emeği geçmiş bir adamı iki kelimeyle anlatmak mümkün mü? Tüm Türkiye’nin başı sağolsun.

EDİZ HUN: Hem komedi türünde, hem aşk türünde, hem macera türünde çok değerli filmlere imza attı Tarık, çok genç sayılabilecek bir yaşta kaybettik, üzüntümüz çok büyük.. Aramızdan ayrılması, gerek biz arkadaşları gerekse Türk sineması adına çok büyük bir kayıp.

HÜLYA KOÇYİĞİT: Hayatı boyunca inandıklarının peşinden giden, bunun için mücadele veren, Türk sinemasına çok önemli sanatsal filmler kazandıran bir ustayı kaybettik.

FİLİZ AKIN: Öğrendim ve resmine bakakaldım. O savaşçıdır; tedavi süresinde kendini göstermek istemedi ama kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır diye düşünürken… Bu habere halen inanamıyorum. O sadece en önemli festivallerde ödül kazanmış büyük bir aktör değil, çok değerli bir dost, çok iyi kalpli çok sevecen bir insandı.. Güle güle güzel bakışlı arkadaşım.

SELDA ALKOR: Sırası değildi Tarık Akan’ın, çok erken ayrıldı aramızdan, aslan gibi adamdı. İki gün önce haberlerini okumuştuk gazetelerden, sevinmiştik iyi diye, bu sabah gelen haber çok büyük bir üzüntü.. Sinema için, Türkiye için çok büyük bir kayıp. Allah evlatlarına, ailesine, Türkiye’ye sabır versin.. Mekânı cennet olsun…

HALE SOYGAZİ: Çok iyi bir arkadaşımdı, çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir insandı. En güzel filmlerimi birlikte yaptık, Tarık’ı kaybetmek hiç beklemediğim bir şeydi. Bebek yüzlü bir jönden sonra, çok çeşitli, farklı karakterleri başarı ile canlandırdı. Sürü, Pehliven, Kanal birbirine benzemeyen karakterlerdi.

PERN SAVAŞ: Tarık Akan’la son olarak Gece Yürüyüşü adlı bir dizide oynamıştık. Bana bunun son dizisi olduğunu söylemişti çünkü çalışma şartlarını beğenmiyordu. Oyuncuların hakkının yendiğini düşünüyordu. Beş altı kadar filmde birlikte rol aldım. Çok aydın çok iyi bir insandı. Sabah uyandığımda onun ölüm haberini televizyondan aldım ve çok üzüntülüyüm.

ATAOL BEHRAMOĞLU: Tarık Akan kendini öne çıkarmaktan hoşlanmayan bir kişilikti. Ama gerektiğinde de Silivri zindanının önündeki barikatları omuzlayıp yıkacak kadar kararlı, gözü pek ve öncüydü. Hem bir İstanbul beyefendisi, hem evrensel bir sanatçı ve aydın, hem halkının ve ülkesinin gerçek bir evladıydı. Sanatçılar Girişimi’nin önderlerinden ve en etkin katılımcılarındandı. Ülkemizin bağımsızlık ve mutluluk savaşımında her zaman en ön saftaki yerinde olacak.

FAZIL SAY: Canım Tarık Akan’ım. Nurlar içinde yat. Dostum. Güzel insan. Dürüst insan. Ağabeyim. Hüznüm sonsuz...

LEMAN SAM:  Biraz daha eksildik...Ailesi ve sevenlerine sabır diliyor, arkasından konuşanları lanetliyorum.

DEMET AKBAĞ: Kalbin de yakışıklıydı kendin gibi; huzur içinde yat, seni unutmayacağız Tarık Akan.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr