Sinan Oğan, anayasa değişikliği referandum çalışmaları kapsamında Bafra’ya geldi. Oğan, saat 16.30 sıralarında Belediye Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etmeye başladı.

Bu sırada Oğan’ın korumaları, kalabalık arasında bir kişinin belinde tabanca olduğunu fark etti. Korumaların kendisini gördüğünü anlayan kimliği belirlenemeyen kişi, koşarak kaçtı. Korumalar şüpheliyi kovaladı ancak yakalayamadı. İhbar üzerine harekete geçen polisler, şüphelinin yakalanması için ilçede geniş çaplı soruşturma başlattı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'ın Avukatı Kürşat Ergün, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan silahlı saldırı girişimi olduğunu duyurdu.

Ergün, saldırının son anda önlendiğini belirtti. Sinan Oğan'ın Avukatı Kürşat Ergün silahlı saldırı girişimini, 'Sayın Oğan'a yönelik saldırı girişimi korumaların müdahalesi sonucu engellenmiştir. Saldırı şüphelisi olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır.' tweet'i ile duyurdu.

"Bizim can güvenliğimizi koruyamayacaksan in o koltuktan"

samsunkenthaber.com’da yer alan habere göre, Sinan Oğan, saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bafra’da esnaf ziyaretlerim sırasında bize suikast hazırlarken kaçtılar. Türkiye’yi bir evet hayır oylaması ile getirdikleri nokta budur. Burada anayasayı oylayacağız ama siyasetçilerin o sorumsuz açıklamaları bize yönelik saldırıları durdurmamaları maalesef bir karanlık emele fırsat sunmuştur. Buradan Başbakan Binali Yıldırım’a sesleniyorum sana daha öncede mektup yazdım sen sadece evet diyenlerin mi başbakanısın. Bizim can güvenliğimizi koruyamayacaksan in o koltuktan. Bunlar bizi yıldıracağını zannediyor. Bunlar bizim korkacağımızı zannediyor. Bizim hayır kampanyası yapmaktan vazgeçireceklerini zannediyor. Sizden korkan sizin gibi olsun.”

“SEN SADECE ‘EVET’ DİYENLERİN Mİ BAŞBAKANISIN?”

Oğan, olay sonrasında düzenlenen programa katılmak üzere Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’ne gitti. Burada konuşma yapan Oğan, “Suikast hazırlarken kaçtılar. Türkiye’yi bir Evet- Hayır oylaması ile getirdikleri nokta budur” dedi. Referandum kampanyasının çok gergin ortamda geçtiğini kaydeden Oğan, şunları söyledi:

“Burada anayasayı oylayacağız ama siyasetçilerin o sorumsuz açıklamaları bize yönelik saldırıları durdurmamaları maalesef bir karanlık emellere böyle fırsat sunmuştur. Buradan Başbakan Binali Yıldırım’a sesleniyorum sana daha öncede mektup yazdım sen sadece ‘evet’ diyenlerin mi başbakanısın? Bizim can güvenliğimizi koruyamayacaksan in o koltuktan. Bunlar bizi yıldıracağını zannediyor. Bunlar bizim korkacağımızı zannediyor. Bizim hayır kampanyası yapmaktan vazgeçireceklerini zannediyor.”

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Samsun'un Bafra İlçesi'ne 'Hayırlı Anadolu Yürüyüşü' programında gelen Sinan Oğan'ın esnaf ziyareti sırasında korumaları tarafından farkedilince, polis 19 yaşındaki S.A.'yı üzerindeki kuru sıkı tabancayla gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheli adliyeye sevk edildi.

Korumaların "belinde silah var" diye bağırması ile birlikte şüpheli genç, koşarak kaçtı. İhbar üzerine harekete geçen polis, Barış Mahallesi'nde oturan S.A.'yı kuru sıkı tabancası ile birlikte gözaltına aldı. Şüpheli ifadesinde, “Benim olayla ilgili hiçbir bilgim yok. Ben silahları severim. Orada oluşum ise tamamen tesadüf. Ara sokakta muhasebeci arkadaşım var onu beklediğim sırada kalabalığın içinde kaldım. Daha önceden de kuru sıkı silah yakalattığım için korumalar silahı var deyince korkup kaçtım” dedi. Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr