MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Sinan Oğan aday olamaz" sözlerine MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan'dan yanıt geldi.

Delegelerle iftar yemeği yemek için Denizli'ye gelen Oğan, Genel Kurul'da kesin olarak aday olacağını, delegelerin kafalarının karıştırılmaya çalışıldığını söyledi. Sinan Oğan, şöyle devam etti:

"Hukuk fakültesinin birinci sınıfına giden öğrenciler de bilir ki; bir mahkeme kararı sonucunda karar eğer kesindir diye yazıyorsa, bu şu demektir: Temyize açık değil, kapalı demektir. Siz reddin temyizini Yargıtay'a götürebilirsiniz ama bu formaliteden ibarettir. 25. Sulh Hukuk Mahkemesi, bizim kararımızda, 'Bu karar kesindir' demiştir. Sinan Oğan, kesin bir kararla MHP'ye üyelik için geri kabul edilmiştir. İhraç kararı iptal edilmiş, demiştir. İhraç kararının iptal edilmesi demek, otomatik olarak bütün üyelik haklarını tekrar kazanmıştır demektir. MHP üyeliğim üzerinden spekülasyon yapmak, delegelerin kafasını karıştırmak kimseye bir şey kazandırmaz. Kaldı ki, olağanüstü genel kurul ve genel kurullarda, farklı uygulamalar olsa bile genel kurul gündeme hakimdir ve istediği kararı da oradan alabilir. Bizim kararımızda onu gerektirecek bir durum yok. Dolayısıyla kesin olarak parti üyesiyim ve elimizde de Anadolu tabiriyle kapı gibi mahkeme kararımız var."

19 HAZİRAN'DA GENEL KURUL YAPILACAK

Sinan Oğan, MHP'nin 19 Haziran'da genel kurulunu yapacağını, bu tarihte tüzük değişikliğine gidileceğini, seçimli kurultay için ise 10 Temmuz'a denk gelecek şekilde karar verileceğini sözlerine ekleyerek, "19 Haziran'da kesinlikle genel kurul olacak ve tüzük kurultayımızı yapacağız. Oradaki hazırunumuz muhtemelen 10 Temmuz'a denk gelecek şekilde karar verecek ve seçimli kurultay da yapılacak. Sabah tüzük, öğleden sonra seçimli kurultayı yapamayız. Hukuka uygun şekilde, en az arada 15 gün olmak kaydıyla iki kurultay yapacağız. Tüm delegeleri 19 Haziran'daki kurultaya davet ediyorum. Dün Muğla'da idim, Türkiye'yi dolaşıyoruz. Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile Anadolu'daki delegelerimizin tamamına yakını değişim istiyor" diye konuştu.

SİNAN OĞAN'IN MHP'DEN İHRACI

MHP eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, geçen yıl 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmemesi sonrasında attığı tweetler yüzünden önce Merkez Disiplin Kurulu'na (MDK) sevk edilmiş, sonra da partiden ihraç edilmişti. Oğan, tweetlerin birinde, "Türk milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlı'nın başkenti, Türk dünyasının gözbebeği İstanbul'da HDP'nin gerisinde kaldı. Başarı nerede" demişti. Mahkemenin, Oğan hakkında alınan ihraç kararını reddetmesi üzerine dosya Yargıtay'a taşınmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr