Kaza, saat 01.00 sıralarında Çırağan Caddesi, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. İddiaya göre, Ortaköy istikametinde seyir halinde olan ve içerisinde 2 polis memurunun bulunduğu 34 A 4342 plakalı trafik ekibi, karşı istikametten gelen yönetmen Sinan Çetin'in oğlu'nun komutasındaki 34 RUZ 27 plakalı lüks otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazanın şiddetiyle savrulan polis aracı, yol kenarındaki kaldırıma çıktıktan sonra demir parmaklıklara çarparak durdu. Ön kısmında hasar oluşan lüks otomobil ise yol ortasında durdu.

Kaza sırasında yan koltukta oturan polis memuru İsmet Fatih Algöz araçtan fırlayarak yola savrulurken, aracı kullanan memur ise sürücü koltuğunda sıkıştı. Otomobil sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ekibi, ambulans ve itfaiye sevk edildi. İlk etapta yola savrulan ve durumu ağır olduğu öğrenilen polis memuru İsmet Fatih Algöz, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri, polis aracı içerisinde sıkışan diğer polis memurunu kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 15 dakikalık çalışması sonucu sıkışan polis memuru, araçtan çıkartılarak ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis, kaza sonrasında Çırağan Caddesi’ni çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Yaklaşık bir saat kapalı kalan cadde, yaralıların kurtarılması ve kaza yapan araçların yol üzerinden kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

YARALI POLİS MEMURU HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Kaza sırasında yola fırlayarak ağır yaralanan polis memuru Algöz, kaldırıldığı özel hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Polis memurunun kaza yaptığı haberini alarak hastaneye akın eden meslektaşları, arkadaşlarının ölüm haberiyle yıkıldı. Olay yeri inceleme polisleri, kaza yerinde uzun süre inceleme yaptı. Ayrıca çevrede bulunan mobese kameraları da incelemeye alındı. Kazanın nasıl meydana geldiği yapılacak incelemenin ardından ortaya çıkacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr