İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, önceki gün bir esnaf tarafından darbedilen çocuğun Suriyeli Hasan Hantumani olduğunu ve ailesiyle Murat Mahallesi'nde bir evde kaldığı tespit etti.

Annesiyle ifadesi alınmak üzere polis ekiplerince Çocuk Şubesine götürülen çocuk, işlemlerinin ardından yine ekiplerce evine getirildi. İzmir Valisi Mustafa Toprak da Hasan'ın ailesi ve akrabalarıyla yaşadığı evi ziyaret ederek baba Abdülcelil ve anne Rava Hantumani'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan adına getirdiği bisikleti Suriyeli Hasan'a hediye eden Vali Toprak, bir süre çocuğun bisiklete binmesine yardımcı oldu.

Mendil sattığını ve motosiklete dokunduğu için darp edildiğini ifade ederek Hasan "Çok korktum, kimseye bir şey anlatmadım. Bana hediye gönderdiği için Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim. Ben, o adamı bağışladım" dedi.

Polis ekiplerinin evlerine gelerek olayın görüntüleri gösterene kadar Hasan'ın kendilerine hiçbir şey anlatmadığını ve durumdan haberdar olmadıklarını aktaran anne, "O adamın da bizimki gibi çocukları vardır. Allah, o adamı ıslah etsin, çocukları var diye bir şey demedim, onu bağışladım. Devlet onu bağışlarsa devlete de teşekkür ederim" diye konuştu.

Seyyar satıcı olduğu öğrenilen bir kişinin, arkasından koşarak yakaladığı Suriyeli Hasan'ı havaya kaldırarak yere çarpması bir güvenlik kamerasıyla görüntülenmişti.

Hasan'ı darp eden ve polis tarafından olayın olduğu günün akşamı gözaltına alınan Musa D., 'kasten yaralama' suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr