İşadamı Şevket Demirel'in cenazesi saat 12.00'de Koç Holding'e ait özel bir helikopterle Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na getirildi. Cenazeyi havalimanında Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda Ispartalı karşıladı. Alanda bekleyenlerden bazıları helikopter alana iner inmez henüz pervaneleri durmadan cenazeyi almaya koştu. Bu durum korkuya neden olurken herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan Demirel'in cenazesinin bulunduğu tabut helikopterden indirildi. Dualar eşliğinde ambulansa götürülen tabutun üzerine yüzlerce karanfil atıldı.

ÖZEL UÇAKLA GELDİLER

Şevket Demirel'in eşi Sezen Demirel ve kızları ile damadı CHP Milletvekili İlhan Kesici ise havalimanına özel uçakla geldi. Uçaktan indikten sonra Sezen Demirel taziyeleri kabul etti. Ispartalılar Sezen Demirel'in elini öpüp başsağlığı diledi.

GÖLTAŞ'TA İŞÇİLER TAŞIDI

İşadamı Şevket Demirel'in cenazesi havalimanından sonra sahibi olduğu Göltaş AŞ'ye getirildi. Burada Demirel için veda töreni düzenlendi. Tabutunu işçilerin alıp taşıdığı Demirel için dua edildi. Buradaki törende kızı Neslihan Demirel bir konuşma yaptı. Neslihan Demirel, "Yönetim kurulu başkanımız Şevket Demirel hakkın rahmetine kavuşmuştur. Üzüntümüz çok büyüktür, sonsuzdur. Üretken, üretimci, çok çalışkan, yüksek mühendis, sosyal bilimci, Isparta aşığı, adaletçi, vicdanlı, babam, yönetim kurulu başkanım, patronum Şevket Demirel son anına kadar fabrikaların üretimini takip etmiştir. Hedeflerini belirlemiştir. Günlük, anlık takip etmiştir. Kendilerine yarattığı bu büyük başarılardan dolayı minnettarız. Bizler de fabrikalarımız da şirketlerimiz de kendilerinin ilkeleri doğrultusunda ileri yürüyecektir. Keza bölge projelerini de bizzat takip etmiştir. Bizlere, tüm ekibimize daha çok çalışma sorumluluğu bırakmıştır. Kendileri daima bizimledir. Ona layık olmak, başarılarını devam ettirmek asli görevimizdir. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

TABUTA SARILIP AĞLADI

Şevket Demirel'in eşi Sezen Demirel, Göltaş A.Ş.'deki törende eşinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Kızlarının da ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi.

Şevket Demirel'in cenazesi daha sonra dualar eşliğinde Isparta şehir merkezine getirildi. Mimar Sinan Caddesi'nden ve geçen yıl vefat eden ağabeyi Süleyman Demirel'in Kaymakkapı Meydanı'ndaki heykeli önünden geçirilen Şevket Demirel'in cenazesini, Ispartalılar karanfil atarak ve dua ederek uğurladı.

Cenaze buradan da Hükümet Caddesi'ni takip ederek Şevket Demirel'in evinin önünden Orma A.Ş.'ye getirildi. Orma'da da çalışanlar tarafından karşılanan Demirel'in cenazesi, daha sonra Eğirdir karayolu üzerinden ORKAV'a, buradan da Elmataş ve Elmasu fabrikalarına getirildi. Buradaki programların ardından cenaze Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'deki Şehriban Hatun Camii'nin morguna konuldu.

Şevket Demirel'in cenazesi yarın öğle vakti Şehriban Hatun Camii'nde düzenlenecek törenin ardından aile kabristanına defnedilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr