Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

- 15 Temmuz nasıl içeride hainlerle vatan aşıklarını ayırmışsa bu mesele dostlarımız için de turnusol kağıdı oldu. Tiananmen Meydanı'nda tankların önüne dikilenleri taltik yarışına girişenler Kızılay'da tankların önüne çıkanları görmezden gelmiştir.

"İNSAFSIZCA ELEŞTİRDİLER"

- Hayata geçirdiğimiz OHAL insafsızca eleştirilir oldu. Daha da kötüsü darbeciler, FETÖ üyeleri, katiller malesef kimi Avrupa ülkelerinde mağdur gibi karşılanmakta. Bunları sizler, bizzat görev yaptığınız ülkelerde çok açık ve net görüyorsunuz.

"BU NE MENEM BİR İŞTİR?"

- Ülkemizde kara listede olan bir FETÖ'cü Amerika'da rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem bir iştir? Dost demeye dilim varmıyor ama en azından müttefik bildiklerimize yakıştıramadığımız tablo karşısında üzülüyoruz. FETÖ fırsat bulduğu her ülkede Türkiye aleyhine algı operasyonları yürütüyor. Milletrin hasmı hangi yapı varsa onun eteğine yapışıyor.

"BUNUN ADI ATEŞLE OYNAMAKTIR"

- Toplumumuzun farklı kesimlerini hedef aldıkları saldırılarla, Suriye ve Irak'taki ateşi ülkemize taşımaya çalışıyorlar. Ülkemizi turizm yönünden yaralamak istiyorlar. Tüm gayretlerine rağmen, medya, siyaset, akademi içindeki bazı kendini bilmezlerden aldıkları açık desteğe rağmen bunu başaramadılar. Her saldırıdan sonra milletimiz daha çok birbirine sarıldı. Şu noktanın altını çizmek istiyorum; DEAŞ'ın terörü üzerinden İslam düşmanlığı yapıyorlar. Avrupalı insanlarımızın, ibadethaneleri ve işyerlerine saldırılar artıyor. Açıkça söylüyorum, bunun adı ateşle oynamaktır. Kültürel ırkçılık, Avrupa'daki Müslümanların güvenliği konusunda endişelerimizi artırmaktadır.

"SAYIN İBADİ..."

- Son dönemde DEAŞ ile mücadele konusunda malesef müttefiklerimizin sınıfta kaldıklarını ifade etmek istiyorum. Bir terör koridorunun yuvalandığı, kurtarılmış bölgelerin oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Masada ve sahada olmaya kesinlikle devam edeceğiz. Irak'taki gelişmelere de kayıtsız kalmıyoruz. İşte Başbakanımız iki günlük bir seyahat için Bağdat ve Erbil'deydiler. Orada toplantılarımızı bıraktığımız yerden yapmak suretiyle süreci yeniden başlattılar. Irak'ın DEAŞ'a karşı yürüttüğü mücadeleyi desteklerken, kaygılarımızı gidermek için her türlü tedbiri aldık. Bu süreçte zor ancak samimi bir diyalogu da başlattık. Sayın İbadi ile yaptığım telefon görüşme ve ziyaretler güzel bir başlangıç oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr