İzmir'de oturan evli ve 2 çocuk annesi Nurten Akbaş, 2013 yılında ses tellerinden felç geçirdi. Bu süreçte guatr ameliyatı da olan Akbaş, konuşma, yutkunma ve nefes almada güçlük çekmeye başladı. Tedavi olmak için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Akbaş, Kulak Burun Boğaz Servisi'nde tedavi altına alındı.

Doç.Dr. Tolga Kandoğan ve ekibi, hastanede ilk kez uygulanan lazerli müdahaleyle Akbaş'ı, boğazı delinmeden sağlığına kavuşturdu. Boğazında her hangi bir kesik açılmadan sağlığına kavuşan Akbaş Doç.Dr. Kandoğan ile ekibine teşekkür ederken, şöyle dedi:

"Büyük zorluklar çekiyordum. Lazerli müdahale ile 1 günde sağlığıma kavuştum. Ameliyat bittikten sonra sedyeden kendim kalktım. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum."

Ses teli felci geçiren hastayı lazerle tedavi eden ameliyat ekibin başındaki Doç.Dr. Kandoğan, hastanede ilk kez lazerle ses telinden felç geçiren hastaya müdahale edildiğini anlatı. Doç.Dr. Kandoğan şöyle dedi:

"Lazerli operasyon hem hasta için hem de doktor için önemli avantajlar sağlıyor. Bu yöntemle tedavisini gerçekleştirdiğimiz hastamız, lazersiz konvansiyonel ameliyat olsaydı, boğazı delineceği gibi ortalama 3-4 gün hastanede yatmak zorunda kalabilirdi. Lazerli müdahaleyle bunlara gerek kalmadı. Hastamız bir günde taburcu oldu. Doktor olarak bizler için de kolaylıklar sağladı. Başta hasta konforunu artıran, hasta- hekim memnuniyetini artıran bu teknolojiyi hastanemizde kullanmak memnuniyet verici."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr