Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğrencilerinin önünde azarlaması sonucu kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren TÜBİTAK ödüllü Termal Fen Lisesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, ölüm yıl dönümünde anıldı. DİSK ve KESK’e bağlı sendakilar Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

 

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği açıklamada basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz,“ Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yalova Valisi hakkında verdiği takipsizlik kararı, tüm eğitim emekçilerini derinden yaralamıştır. Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki hukuksuz, keyfi ve baskıcı uygulamaların karşısında mücadele ettik, bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Anma toplantısının ardından Halil Serkan Öz’ün arkadaşları ve sendika üyeleri şehir mezarlığına giderek Halil serkan Öz’ün mezarına çiçek bıraktılar. Öz’ü babası Kemal Öz ise gazetemize yaptığı açıklamada oğlunun bir yıldır yokluğuna alışamadığını belirtti. Oğlunun hassas ve duyarlı bir öğretmen olarak öğrencileriyle uyum içersinde olduğunu söyleyen baba Öz, Serkan öğretmenin sağlık sorunu olmadığını vurgulayarak, “ Oğlumu hasta olarak suçlayanlar SGK kayıtlarını da incelediler. Hiçbir şey bulamadılar” dedi. Faruk Kırtay / Yalova

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr