Habertürk TV'ye konuşan Fatma Kayıkçı'nın yakını Cengiz Kayıkçı, duygularını anlattı. Kayıkçı şunları söyledi: "Sabah 09.00'da mesaj olarak geldi bize. Mutlu olduk, sevindik. Tabi bu sevinç buruk bir sevinç. Gidenler geri gelmeyecekti, ama başka canlar yanmayacağına sevindik. Ailem adına ihbarı yapana teşekkür ediyorum. Özellikle minibüs şoförüne teşekkür ediyorum. İzmir halkına, Emniyet'teki memur arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Yurt dışına kaçtığı gibi dedikodular vardı. Yunanistan'a gittiği gibi. Ama ben hiçbir zaman inanmadım. Gidemezdi, INTERPOL tarafından aranıyordu, bilmediği bir ülkeydi. Hiçbir zaman ihtimal vermedim. Buralardaydı. Bir yere girdi. Bir gün yakalanacağını biliyordum ama bu kadar erken olacağını beklemiyordum.

Fiziki olarak çok çökmüş. İlk gördüğüm anda 'Bu cani mi yaptı' dedim. Bir görgü tanığı olmasa inanmayacaktık. Senaryosunu yazdı ve oynadı, hepimiz de inandık. Önce sevindik, sonra garip duygulara kapıldık; sinirlendik, öfkenlendik.

Gereken cezayı alana kadar takipçisi olacağız. Bu iş sonuçlanana kadar peşini bırakmayacağız. İçeriden çıkmaması için gayretimizi göstereceğiz.

"MİNİBÜSÇÜYLE TANIŞMAK İSTİYORUZ"

Tuzla'da öldürülen Fatma öğretmenin ailesi, Atalay Filiz'in yakalanmasını sağlayan ihbarı yapan minibüs şoförüne teşekkür etti.

Atalay Filiz'in yakalanma haberini duyan Kayıkci ailesinin yakınları, ailenin Tuzla'da ki evine akın etti.

Yengesinin öldüren Atalay Filiz'in yakalanmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Recep Kayıkci "Yakalandığı için mutluyuz. Emniyet teşkilatına teşekkür ediyoruz. İhbar eden kardeşimizden Allah razı olsun. İhbar eden kardeşimizi de yakından tanımak isteriz. Herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Bundan sonra adli süreci de biz aile olarak takip edeceğiz. Peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar gideceğiz inşallah. Tabi ki giden geri gelmiyor ama en azından bir hafifleme oluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr