Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

"Lyon karşısında turu geçersek bu bize artı bir güven verir, yolumuzun açık olacağını gösterir. Ama aksi durumda da bir hayal kırıklığı yaratmaz. İlk 4 maçımızı önemsiyoruz. Gençlerbirliği zor bir maç olacak. Koşan, zor gol yiyen bir takım. Biz de kendi sahamızda oynuyoruz. Taraftarla bütünleştiğimiz zaman etkili olan bir takımız. Milli maç sebebiyle bir dağınıklık olduğu gerçektir. Birçok oyuncumuz milli takımlara gitti. Oradan gelecek arkadaşlarımız bugün aramıza katılacak."

"ŞAMPİYONLUĞUN HALA GARANTİSİ YOK"

Lyon maçında da futbol keyfiyle oynayarak netice almaya çalışacağız. Alamadığımızda da takımımızı alkışlarız. Lig şampiyonluğuna geldiğimizde, hala bir şeyin garantisi yok. Beşiktaş için daha güzel günlerin olması için bugünden itibaren daha dikkatli olmalıyız. Lyon maçının ayrı bir hikayesi olmasını bekliyorum. Biz de olağanüstü oynayarak kendimizi göstermek istiyoruz.
Hücum anlamında en iyi takımla oynuyoruz. Biz de hücum oynuyoruz. Turdan çok oynayacağımız oyunla Lyon takımı ile neredeyiz, bunu görmek için hazırlanacağız.

"BEŞİKTAŞ ZOR DÖNEMLERİ AŞARAK GELDİ"

Bugüne kadar Beşiktaş zor dönemleri aşarak geldi. O zaman da söyledim. Bugün geçmişe göre çok daha iyi bir Beşiktaş kulübü ve takımı olduğunu düşünüyoruz. Bunda yönetimin büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

"DÜŞMALIK OLMAZ, REKABET OLUR"

Taraftarın stadı doldurup takımı desteklemesi önemli bir güçtür. Diğer kulüplerle ilgili bir şey söylemek isterim. Bütün takımların güçlü olmasını isteriz. Bütün rakiplerimizin güçlü olmasını ister, en iyisinin ortaya çıkmasını bekleriz. Düşmanlık olmaz, rekabet olur. Hazırlık maçlarında oyuncuları yargılayıp yok etmeye gittiğimizde, kendimizi yok ederiz. Bu tip duygusal kırılmaları doğru bulmuyorum. Olcay için de olmuştu, Tolga da böyle. İkisi de büyük katkı yapmıştır. Evet, hatalı bir gol yemiştir ama onu dışlamak takımı da zarara uğratır.

"BÜYÜK OYUNCULAR İŞİNİ İYİ YAPACAK"

Koşullar ne olursa olsun büyük oyuncular işini iyi yapacak, iyi başlayacak ve iyi bitirecek. Ben de oyuncularıma çok güveniyorum. Lig bittiğinde de şampiyonluğu da getirirler. Onun için uğraşıyoruz. Beklentimiz de budur.

"HAKEMLER BİZİM PAYDAŞIMIZ"

Hakemleri baskı altına almak, kötülemek bize de zarar verir. Hakemler paydaşımız. Hakemler ne kadar iyiyse biz de o kadar iyiyiz.Sadece menfaate dönük kullanmak zarar verir.

CANER VE DEMBA BA AÇIKLAMASI

"Maalesef Demba Ba'nın beli tutulduğu için ilk hazırlık maçında oynatamadım. Antrenmanda gayet iyi çalışıyorlar ama uzun süre döndükleri için bu dalgalanmayı geçirebilirler. Eski hallerine göre gerideler ama sakatlık sonrası durumlarına göre iyiler. Caner'in isteği çok fazla. Sancaktepe maçında oynatmamıştım. O bazen duygularıyla karıştırıyor. Adalesinde bir gerginlik var ama ciddi boyutta görünmüyor. Zamana ihtiyaç var. Demba Ba daha dengeli gidiyor. İhtiyaç durumuna göre bu hafta olur haftaya olur hazırlayabiliriz."

"ABOUBAKAR'IN EKSİKLERİ VAR AMA..."

Aboubakar ile konuştuk. Antalya maçından önce geldi, konuştuk. Transfer listesi yapıp yönetime de vermedim. Aboubakar çok çalışkan istekli bir isim. Eksikleri olduğu için Porto'nun kiraladığı bir oyuncu. Eksikleri var ama her geçen gün iyi olduğunu düşünüyorum. İstemeyerek Olympiakos maçında bir kafa attı. Ne olursa olsun yanlış. Büyük oyuncuların davranışları da büyük olur.
Ama Antalya maçında böyle bir şey yok. Ben orada o sarı kartı vermem. Tartışılabilir ama bunun üzerinden Aboubakar'ı yargılamayı doğru bulmuyorum. Ama herkesin anlattığı gibi, insanlık dışına çıkacak bir boyuta geldi. Evet bir hata oldu. Ama Aboubakar çalışan işini seven bir oyuncu."

"LYON'U DAHA SONRA İSTERDİM"

Futbol sürprizler oyunudur. Her takımın şansı var. Bizim için burada olmak güzel bir şey. Aslında üzüntü verici bir şeyden sevindirici bir yere gidiyoruz. Çeyrek finale geldik. Aslında sadece biz değil, Türk takımlarının planlamasında UEFA şampiyonu olacağız diye yapılmıyor. Ligde şampiyon olacağız diye yapılıyor. Sonuçlar sizi bir yere getirebilir ama şu an Lyon'un avantajı
kadrosunun bizden daha iyi görüntü vermesi. Manchester United'da öyle. Ben Lyon'u daha sonra isterdim. İsmi Manchester'a göre daha geride ama oyunu ileride. O günkü koşullara bağlı. En güzel canlı örneği Barcleona-PSG maçıdır. Ya da bizim Olimpiakos maçıdır. 2-0'dı fark bekleniyordu, atak yapamıyordu. Zorlukları aşarak geldik, aynı zorluklar burada da olacaktır. Hedefimiz aslanlar
gibi futbolumuzu ortaya koymak. İyi oynuyorlar ama biz de o oyunu oynamaya çalışıyoruz. İki maçın oynanacak olduğu dönem çok önemlidir."

"EMRE MOR ÇOK YETENEKLİ BİR OYUNCU..."
Transferde yazılanlar var ama benim şu an gündemimde hiçbir oyuncu yok. Biz bir takımız, aileyiz. Emre Mor yetenekli, çok iyi bir oyuncu. Daha önce Dortmund'dan önce Beşiktaş'ın görüşmeleri olduğunu biliyorum. Şu an bana gelen bir gündem yok. Başkan da açıklama yapmış. Beğendiğimiz çok yetenekli bir oyuncu ama şu an o da dahil gündemimizde bir transfer yok.

"PUAN OLARAK BAŞARISIZ DURUMDAYIZ"

Puan olarak başarısız durumdayız. Mazeret bulabiliriz ama doğru bulmuyorum. Telafi etme şansımız var, daha çok çalış. Ligin puan durumunu söylemek çok zor. Şu an Medipol Başakşehir en başarılı takımlardan bir tanesi. Onların üzerinde bir baskı olmayacaktır. Bizim için ikincilik başarı kabul edilmeyecek. Bu yüzden daha dikkatli olmalıyız. Fenerbahçe ve Galatasaray da kovalayacaktır.

"YABANCI SAYININ DÜŞÜRÜLÜP KRİTERLER GETİRİLMESİNDEN YANAYIM"


Bu kadar yabancı sayısına Türkiye'nin hazır olduğunu düşünmüyorum. Bugünkü yabancı serbestliğini doğru bulmadığını daha önce de söylemiştim. Bir takım yaptırımlar, düzenlemeler olmalı. Önce yabancı diyoruz, sonra gençler diyoruz. Bir sürü yabancı alıyoruz. İyileri de var zarar verenleri de. Bunu yaşayacağız. Yabancı sınırlanmasının şu gün itibariyle konuşmasını da normal
bulmuyorum. Bir karar almışsınız. Bir şey düşünülür, planlanır, uygulanır ve karşılığı beklenir. Bunlar zaman ister. Bugün böyle olmayınca değiştirelim. Bu böyle tek başınıza yaptığınız bir şey değil. Bugün işin aktörleri oyuncular ve antrenörler. Onların da fikirleri alınmalı. Şu an yabancı sayının düşürülüp kriterler getirilmesinden yanayım. Altyapılara önem vermeliyiz, biz bunun için
uğraşıyoruz. Ozan Tufan hızlı çıkış yaparken, birden kesildi. Bir oyuncu böyle olunca üzüleceğiz. Adamın morali bozuk. Ben giden her oyuncunun başarılı olmasından mutluluk duyarım. Olcay gitti, başarılı oldu. Yabancı transfer olayı bu yüzden tek başına olay değil."

VİDEO HAKEM UYGULAMASI
Video hakem olmalı ama daha yeni. Bizim olaya bakışımızda taraflılığımız var. Ama adaletli karar verilmesi için hakemler zor durumda kalabiliyor bunun için olmalı. Teknolojinin girmesi özünü bozmadan iyi. Yan hakem yanlış karar verdiğini fark edince, morali düşebilir. Bunlar da olacak, alışmamız lazım. Futbol seyir zevki olan bir eğlence aracıdır. Ben hatayı aza indirgemek için
yapılan şeyleri olumlu buluyorum.

"SÖZLEŞME SORUN OLMAZ"

Kulübün beklentilerini biliyoruz. Sözleşme sorun olmaz. Ama bu demek değil ki her şeyi kabul edeceksin ya da çekip gideceksin. Sözleşmesi bitecek olan arkadaşlarımız var. Bence hepsiyle konuşulmalı. Hocayı en sona koymak lazım. Ne konuşacağız, maddi ve manevi şartları konuşacağız.

"BAŞKAN İKİ KUPA İSTİYOR"

Kupa mutlaka gelecek. Ama 1 ama 2. Başkan iki kupa istiyor. Genç ya, çok hızlı. Bir tane değil, iki kupa istiyor. Geçen sene oynadığımız oyun ile bu senenin aynı olması mümkün değil zaten. Oyuncular da değişti. Oğuzhan ve Cenk var şimdi. Oğuzhan sakatlık geçirdi, Talisca orta saha formatına uymaya çalışıyor. Atiba'ya kaldı yük. Gökhan var ama bizim oyun yapımızla
onun oyun anlayışı oturmadı. Necip farklı. Forvete baktığımızda arayışlarımız var. Oyuncu değişimleri, kadro değişimleri, kadronun darlığı ve genişliği her şeyi etkiliyor. Benim içimdeki oyun tarzını akıcılığı %100 olarak ortaya koyduğumuzu söyleyemem. Veli'nin durumu kötü, yani kötü derken bizle olmadı. Anladığım kadarıyla rahat değil. Çok ameliyat geçirdi. Veli'ninki çok büyük
şanssızlık yani zor görünüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr