Sennheiser  tarafından 1990 yılında dünyanın en iyi kulaklığı piyasaya sürüldü.  Şuan 300 adet olduğu belirtilen ve günümüzde 30,000$’a civarında satılan Sennheiser Orpheus, tahtını uzun zamandır geliştirilen yeni Orpheus’e emanet etti.
Sennheiser’ın Almanya merkezli olarak çoğu parçası elde üretilen yeni kulaklığı Orpheus, ilk model ile bazı benzerliklere sahip. Beraberinde gelen amplifikatör ile kendisine özel bir yeri hak eden kulaklık, kafa üstü formundaki yapısıyla kulağı tam olarak içerisine alıyor ve mermer taban bölümüyle de yapı kaynaklı gürültüyü en az seviyeye indiriyor.


Belirtildiği kadarıyla yüzde 0.01 toplam harmonik bozulma seviyesi bulunan yeni Orpheus, ESS SABRE ES9018 ses işlemcisi üzerine kuruluyor ve bu işlemci 8 dahili DAC (Dijital Analog Çevirici) kullanarak 32-bit 384 kHz ses işleme yapabiliyor. Kulaklık Sennheiser’a göre insan kulağının duyma kapasitesinden daha alçak ve yüksek frekanslar arasında çalışma gösteriyor.
Hemen her noktasında yüksek kaliteli kablo ve gümüş ile altın gibi kaplama malzemeleri olan 2015 Sennheiser Orpheus, bu kalite seviyesiyle ucuz bir fiyat etiketi taşımıyor. 55,000$ fiyat ile 2016’nin ortalarında kullanıcıyla buluşacak.

Asus, oyuncu dizüstü pazarında liderliğe oynuyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr