Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, toplumu geren kişidir. Ne kadar gerersem kutuplaştırırsam, koltuğumu o kadar korurum anlayışıyla hareket ediyor. Saldırılar hükümetin kontrolünde” dedi.

Kılıçdaroğlu, mermili tehdit ve sonrasındaki gelişmeleri Cumhuriyet’e şöyle değerlendirdi:

-Hükümetin kontrolünde Camideki saldırı, öyle anlaşılıyor ki hükümetin kontrolünde. Çünkü AKP yöneticisi (Grup Başkanvekili Bülent Turan) ‘doğal tepki’ açıklaması yapıyor. Doğal karşılamalarının nedeni kendi kontrollerinde gerçekleşmesi. O yüzden doğal buluyorlar.

-Başbakan’ın arkasından çıktı Zaten camide olayı başlatan Başbakan’ın hemen arkasındaki kişi. Ve o kişi mermiyi attığı zaman orada hiç kimseden en ufak bir ses çıkmıyor. Tam tersine suskunlukla saldırganı cesaretlendiriyorlar.

-Kendilerine yapılsaydı O kişi o anda ‘Binali Yıldırım dışarı’ diye bağırsa ne olurdu. Herhalde tüm polisler çullanır, yaka paça dışarı çıkarırlardı. Sessiz kaldıklarına göre, saldırılar onların kontrolünde, en azından onaylıyorlar demektir

-Bu bir tehdit O saldırıyı gerçekleştiren kişilerin uyuşturucu kullanmış, adı pek çok suça bulaşmış kişiler olması ve üstelik polise ait kıyafet giymiş olması bile başlı başına polis teşkilatına yapılmış hakarettir. Polis teşkilatının içinde uyuşturucu kullanan, suça bulaşan insanlar mı var? Bizim bu duyarlılığımızı polisin de taşıması gerekiyor. O kişi, Başbakan’ın, bakanların, polislerin arasından geçip bana mermi fırlatıyor. Bu bir tehdittir. ‘Sizi öldüreceğiz’ anlamına gelen bir tehdittir.

Koltuk meselesi

- Saldırılar koltuk için (Erdoğan’ın ‘milletime havale ediyorum’ açıklaması). Zaten Cumhurbaşkanı toplumu geren kişidir, kutuplaştıran kişidir. Toplumu germesi ve kutuplaştırması koltuğunu korumak içindir. Ne kadar gerersem, ne kadar kutuplaştırırsam kendi koltuğumu o kadar iyi korurum anlayışındadır.

-Yalan söylüyor Cumhurbaşkanı benim teröristi ziyaret ettiğimi söyleyerek açıkça yalan söylüyor. Benim konuşmamı dinledi mi, dinlemedi mi bilmiyorum. Eğer dinledi ve yine de benim teröristi ziyarete gittiğimi söylüyorsa yalan söylüyor ve bu o bulunduğu makama yakışmıyor. Ama eğer dinlemedi ve ona danışmanları böyle bir bilgi getirdiyse o getiren kişiyi kulağından tutup atması lazım.

- Geçmiş olsun demediler Hükümetten geçmiş olsun diye arayan olmadı. Yalnızca TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek aradı.

-Önlemi örgüt alacak ‘Bundan sonra kendi önlemimizi kendimiz alacağız’ diyerek örgütümüzü kastettim. Başbakan’ın, bakanların, güvenlik güçlerinin önünde bu saldırılar gerçekleştiğine göre, bundan sonra biz de kendi örgütümüzle birlikte buralarda olacağız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr