Tören, dün akşam Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleşti. Ödül töreninin sunumunu ise oyuncu Alaçya Öztürk Gidişoğlu gerçekleştirdi. Semiha Berksoy Opera Vakfı’nın 2009 yılından bu yana düzenlediği ödül töreninde, Ahmet Adnan Saygun Büyük Ödülü’nün sahibi geç kuşak çağdaş Türk müziği bestecisi ve akademisyen Prof. Dr. Hasan Uçarsu oldu. Semiha Berksoy Özel Ödülü’ne ise Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı layık görüldü.

Törende, Suna Korat Özel Ödülü, Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Görkem Ezgi Yıldırım’a; Attila Manizade Özel Ödülü, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden bariton Cengiz Sayın’a; Leyla Demiriş Özel Ödülü, İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Ayşe Tek’e; Denizbank Özel Ödülü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Prof. Rengim Gökmen’e; En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı Ödülü, Polonya Ulusal Operası misafir sanatçısı soprano Ayşe Şenoğul’a; En İyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülü, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Burçin Çilingir Savigne’e; En İyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülü, tenor Efe Kışlalı’ya; Mustafa İktu Özel Ödülü, Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden bariton Serkan Kocadere’ye; Ferhan Onat Onur Ödülü, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinden Gülbin Günay’a verildi.

Ayrıca, Cemil Sökmen, Rezzan Sökmen, Şanda Zıpçı, Melek Çeliktaş, Gökçen Koray ve Oktay Tezcanlı Vakıf Saygı Ödülü’ne layık görüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr