CHP'nin 3 Aralık'ta kentte yapacağı 'Türkiye'yi böldürtmeyeceğiz' adlı miting öncesinde Adana'ya gelen Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Basın mensuplarına açıklama yapan Böke, önceki gün Adana'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili başsağlığı ve geçmiş olsun dileğini sundu.

Mitinge katılım çağrısı yapan Böke, "İlk mitingi Adana'da yapıyoruz. Demokrasi, özgürlük ve ülkenin birliğini isteyenleri mitinge bekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin çok olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyleyen Böke, bir krizin eşiğinde olunduğunu savundu. İşsizliğin arttığını, Türk lirasının kuruş kuruş eridiğini savunan Böke, herkesle kavga eden iktidarın Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırdığını öne sürdü. AP'nin müzakereleri dondurma kararına ilişkin soruyu yanıtlayan Böke, şunları kaydetti:

"Türkiye bir çağdaşlaşma projesidir. Cumhuriyetin çağdaşlaşma adımlarının her safhasında yüzünü batıya dönmüş adımlar vardı. Türkiye bugün batı medeniyetlerinin bir parçasıdır. Hiç kimsenin Türkiye'yi batı medeniyetlerinden kopartmaya hakkı yoktur. Avrupa Birliği (AB) Türkiye'yi haksızlıkla yıllarca üyelik müzakerelerinde bekletmiştir. Bugün buradan hem hükümete hem AB'ye, Türkiye'nin batı ile olan varlığı üzerinden bir kavga yapılmaması çağrısını yineliyoruz. Türkiye'de hukukun, demokrasinin, özgürlüğün önünü açacak olan şey, batıya dönmüş yüzüdür. Bununla kavga eden bir iktidar, Türkiye'yi fakirleştirir. Türkiye'nin birden büyük olmadığını gören Avrupa da Türkiye'nin fakirleşmesine ortak olmuş olur. Diliyoruz ki hükümet bu kavgayı bitirme özgüvenini gösterir, AB de Türkiye'nin Erdoğan'dan büyük olduğunu, batı ile zaten entegre olduğunu ve başka bir hikaye yazabilecek milyonlarca Türkün burada var olduğunu görür ve sağduyu ile hareket eder."



SALDIRI YAPILAN YERE KARANFİL BIRAKTI

CHP'li Selin Sayek Böke, önceki gün bombalı saldırının yapıldığı Adana Valiliği'ne de geçti. Beraberindeki heyetle birlikte patlamanın olduğu bölgeyi inceleyen Böke, olay yerine karanfil bırakıp tahrip olan yerleri inceledi. Patlamada yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret ettiği için eşlik edemeyen Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile cep telefonuyla konuşan Böke, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr