HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kendisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni bırakıp siyasete girdiğinden beri hep diyarbakır'ın hayalini kuruyor. Diyarbakırı, Vanı istiyor. Her seçimde bu yerlerin seçim sonuçlarını özellikle takip ediyor. Her seçim de Tayyip Erdoğan'ın hayalleri yıkılıyor. Onlar seçimlerde bavullarla para dağıttılar, tehdit ettiler, seçim kurullarını satın almaya çalıştılar. Mitinglerimizi, çalışmalarımızı yasakladılar. Kendisi bu hayal kırıklığıyla yaşadı. 15 Temmuz akşamı 'bu Allah'ın bir lütfudur' demesi şimdi daha iyi anlaşılıyor.

Bize açıklıkla deyin ki biz seçimle alamadığımız belediyeyi çalarak alacağız. Size kayyumla alacağınız iki belediye örneği vereyim; Kadir Topbaş, Melih Gökçek. Parsel parsel Ankarayı verene kayyum atayın. Kandıra Cezaevi'ne atacağınız Gültan Kışanak değil Kadir Topbaş, Melih Gökçek'tir. Bunların elebaşı saraydakidir. Bulmuş bir sihirli cümle 'Allah bizi affetsin' diyor. Allah sizin belanızı versin.

Şuanda arkadaşlarımız kaçırılmış ve Kandıra Cezaevi'nde rehin tutuluyor. Ortada bir hükümet yok, çete var.

Toplumu korkutmasının sebebi kendi yaşadığı korkudur. Bin odalı sarayınının birinde huzur yoktur. Etrafında kimseye güvenmiyor. Bu korkuyu yansıtarak, toplum üzerindeki baskıyla aşmaya çalışıyor. Bu patolojik bir durumdur.

"CUMHURİYET'İ ELE GEÇİRMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR"

Korku nasıl bulaşıcıysa cesaret de bulaşıcıdır En son Cumhuriyet gazetesinin başına geleni biliyorsunuz. Yazarlarını, çizerlerini aralarında ağır hastalık durumları da var, içeri attılar. Şimdi Cumhuriyet'i nasıl ele geçireceğiz diye düşünüyorlar. Türkiye'nin tek Kürtçe gazetesini kapattılar, dünyanın tek kadın haber ajansı JİNHA'yı kapattılar.

Bütün baskılara rağmen biz varız diyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.

Mesele bizim ne yapacağımızdır. Bu gibi durumlarda dayanışma çok önemlidir ama hep savunma halinde olmamız da doğru değildir. Bizim bunları alt etmemiz tepe taklak etmemiz lazım. Toplumdaki herkesin karşı hamlesi olması lazım. Açık söylüyorum devirmemiz lazım. Karşımıza ilk sandık çıktığında devirmeliyiz.

CHP'nin sayın Genel Başkanı'na soruyorum, sen Yenikapı'da konuştuğun zaman o alanda partinden kaç kişi vardı. Saray'dan artık size bir şey çıkmaz anlamıyor musunuz?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr