Van’ın Çaldıran ilçesi kırsalında PKK’lilerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Harun Parlak için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii’ne girişlerinde şehidin babası Ethem, annesi Zeynep ve kız kardeşi Fatmanur Parlak’a taziyelerini sundu. Şehidin kız kardeşi Fatmanur törene ağabeyinin asker şapkasıyla katıldı. Cenaze namazı öncesinde Parlak ailesi ve aile yakınları şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna uzun süre sarılıp gözyaşları döktü.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi.

Şehit ağabeyini asker selamıyla karşıladı

Aynı çatışmada şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Enes Koçak'ın cenazesi ise defnedilmek üzere memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin kız kardeşi Seray Koçak, cenazeyi ağabeyinin üniformasını giyerek asker selamıyla karşıladı.

Şehit uzman çavuş Enes Koçak'ın cenazesi Van'da düzenlenen tören ardından askeri uçakla memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin cenazesi Nuri Demirağ Havaalanı'nda Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve şehidin yakınları tarafından karşıladı. Şehidin cenazesi askeri manga tarafından uçaktan indirilirken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Seray Koçak ise, karşılamaya ağabeyinin üniformasıyla geldi. Seray Koçak cenaze taşınırken 'Asker selamı' verdi. Şehidin bayramdan sonra evlenmeyi planladığı nişanlısı Demet Taşçı da ayakta durmakta güçlük çekti. Gözyaşlarına boğulan Taşçı, "Enes'im yaktın bizi. Allah'ınızdan bulun, rabbime ne hesap vereceksiniz. Enes'im cennete gitti. Taş kesilseydi de elleriniz ona dokunmasaydınız, almasaydınız" diyerek feryat etti. Şehidin annesi Hatice ve babası Ömer Koçak'ı ise askeri yetkililer teselli etti. Şehidin naaşı cenaze aracına konulan defnedilmek üzere şehidin baba ocağı Kangal ilçesine bağlı Sacayağı köyüne götürüldü. Şehidin cenazesi öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr