12 yaşında Başak ve 5 yaşında Muhammed Baran isminde 2 çocuk babası olan şehit Bilal Kurtoğlu'nun cenazesi, Hatay Havaalanı'ndan alınıp uzun bir araç konvoyu ile Reyhanlı İlçesi'nin Bayır Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. 20 günlük iznin ardından 13 Mart'ta ayrıldığı eve Türk Bayrağı'na sarılı tabutla getirilen şehit uzman çavuş Bilal Kurtoğlu'nun babası Ahmet, annesi Ayşe Kurtoğlu ile eşi Fatma ve çocukları sinir krizi geçirdi.

Ailenin 5'i kız 9 çocuğundan biri olan Bilal Kurtoğlu'nun cenazesi, dua edilip helallik alınmasının ardından tören için Mustafa Şevki Paşa Camii'ne götürüldü. Törene, Hatay Valisi Ercan Topaca, milletvekilleri, askeri ve mülki, erkan, şehidin yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

13 yıllık uzman çavuş olan ve Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde görevliyken geçici görevle gönderildiği Nusaybin'de şehit olan Bilal Kurtoğlu'nun cenazesi, kılınan namazının ardından bir süre askerlerin omuzlarında taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Cenaze aracının arkasından yürüyen kalabalık PKK'ye lanet yağdırıp 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

Şehit uzman çavuş Bilal Kurtoğlu'nun cenazesi, götürüldüğü Asri Mezarlık'taki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr