Bekar olan ve doğum yeri Ankara'nın Beypazarı ilçesine bağlı Karaören doğumlu olan 27 yaşındaki şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin cenaze törenine Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Merkez Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran, Ankara İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar, askeri yetkililer, siyasiler, kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan ile birlikte yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

NAMAZI MÜFTÜ KILDIRDI

Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin cenazesi Ankara'dan, çobanlık yapan babasının oturduğu Ayaş İlçesi Şeyhmuhittin Mahallesi Karaçukur Mevkiindeki tek katlı gecekondunun önüne getirilerek helallik alındıktan sonra Beypazarı Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

İkindi namazı öncesi şehidin cenazesi buradan alınarak törenin yapılacağı Fatih Camisi önüne getirildi. Buradaki törende oğullarının tabutuna sarılan Gülşen ve İsmail Çiftçi ile Konya'da sınıf öğretmeni olan evli kız kardeşi Gülcan Yıldırım, gözyaşı döktü. Şehidin ayakta durmakta zorlanan dedesi ve de törene tekerlekli sandalye ile geldi. Dede ve babaanne de şehit torunlarının bayrağa sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin cenaze namazını, ikindi namazı sonrası cemaatin katılımıyla Beypazarı Müftüsü kıldırdı. Namazın ardından, tören kıtasındaki askerlerin bir süre omuzlarda taşıdığı şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin cenazesi cenaze aracına konuldu ve Beypazarı Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

ŞEHİT BABASI ÇOBANLIK YAPIYOR

Şehit babası İsmail Çiftçi'nin, Ayaş'ta eski AKP İlçe Başkanlığı yapan Ahmet Sezen'e ait tek katlı gecekonduda kaldığı, kendi koyunlarını gütmenin yanı sıra 3 bin lira aylık ücretle çobanlık yaptığı belirtildi.

Yakınları, şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin izinli geldiğinde üniformasını çıkartıp çobanlık yapan babasına yardım ettiğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr