Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin’in, lüks aracıyla çarparak ölümüne neden olduğu şehit polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz’den neden şikayetini geri çektiğini Beyaz TV'ye bağlandığı canlı yayında açıkladı. Alagöz şunları söyledi:

"8 aydır süren bir dava var siz de bunu takip ediyorsunuz. Artık çok bunaldım, gücüm kalmadı o yüzden pes ettim. Çocuklarıma konsantre olmam gerekiyordu. Zaten bir baba yokluğunu yaşıyorlar, annenin de psikoloji hat safhada bozuldu. Çocuklarıma motive olmak istiyorum. Biz bunu dilekçemizde de belirttik, maddi manevi tazminat istemiyoruz. Sadece sigorta yaptırdığınızda, karşı tarafa verilecek bir 330 bin lira para var. Onu alacağım sadece başka da hiçbir şekilde para konusu söz konusu olmadı. Benim de ihtiyacım yok zaten. Bana 'iş bulalım' teklifi etmiştiniz hatırlarsanız, benim ihtiyacım çok maddi olarak herhangi bir şeye"

Rüzgâr Çetin davası için aileyi arayan üst düzey bürokratlar kim?

Trafik kazasında hayatını kaybeden İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Alagöz, şikayetini geri çekince “Para aldı” denilmişti. Nilay Örnek, Sözcü'deki köşesinde parayı Özlem Alagöz'ün almadığını yazdı. Örnek, "İsmail Küçükkaya’dan öğreniyoruz ki parayı alan o değil. Ve yeni soru şu; Özlem Hanım’ı arayıp ‘Şikayetini geri çek’ diyen ‘üst düzey’ler kimler?" diye sordu.

Örnek'in kaza sonrası önemli detayları paylaştığı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Özlem Hanım şimdi ‘Ailenin acılarından çok etkilendiğini’ belirtip ‘maddi bir menfaat sağlamadığını’ söylüyor. Oysa davadan çekilen yaralı polise de kızmış, ne olursa olsun eşinin davasının peşinde olacağını söylemiş, sağlam durmuştu. Peki ne oldu?
Her şeyi kafamda oturtan ama yeni sorular da getiren konuşmayı İsmail Küçükkaya yapmış Özlem Hanım ile…
Cinayet söylemini “Biliyorsunuz bu bir kaza” diye değiştiren Özlem Hanım, “Para almadım. Üstüme çok geldiler. Yoruldum. İki çocuğumla İstanbul’a gidip gelemiyordum. Eşimi kaybettim, çocuklarım etkileniyor, ben de ağır ilaçlar kullanıyorum. Ben Sinan Çetin’i bir kere bile görmedim. Sadece Rüzgâr’ın annesi geldi iki kere evlerimize; çok, çok üzgündü. ‘Okul, cami yaptıralım, eşinizin adını verelim’ dedi” demiş.

‘ŞEHİDİN TEK AİLESİ BEN MİYİM?’

Ancak Sinan Çetin, İsmail Küçükkaya’yı aramış geçenlerde, miktar bile telaffuz ederek “Aile benden para istedi” demiş.
Küçükkaya, “‘Para almadan bu davadan vazgeçtim diyorsanız yalan söylüyor olabilirsiniz’ Bana yalan söylemeyiniz, beni tanımazken, bana yazıp ‘Yardımcı olun’ dediniz” deyince, Özlem Hanım çözülmüş, ağlayarak şunları söylemiş:
“Para teklifini kendileri yaptı. Ama niye sadece bana söylüyorsunuz. Şehidimizin başka ailesi yok mu? Annesi, babası, kardeşleri yok mu?”
“Onlar mı aldı?” sorusu karşısında susmuş Özlem Hanım.

KİMLER VE NİYE MUDAHİLLER?

Ve bir bomba da şu. Bir takım ‘üst düzey bürokratlar’ aramış Özlem Hanım’ı, “Aileyle helalleş, davadan vazgeç” demişler. Özlem Hanım isimlerini söylemiyor ama kim o üst düzey bürokratlar? Çetin ailesiyle, böyle bir kazayla ilişkileri ne?!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr