Uzun süredir sıkça yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tarlasını sulayamadığı için binlerce çiftçinin mağdur olduğu Şanlıurfa'da dün bu sorunun çözümü konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu toplantı düzenledi.

Üç bakanın toplantıya geldiği salona girişi sırasında Cevher Türk isimli çiftçi 'İçim yandı, pamuklarım yandı' diye bağırınca gözaltına alındı. Ağzı kapatılan ve yaka paça gözaltına alınan Cevher Türk, götürüldüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.



"ÇİFTÇİLİĞİ BIRAKACAĞIZ"

Serbest kaldıktan sonra Siverek'in Başbük Mahallesi'ndeki evine dönen Cevher Türk, amacının bakanları protesto etmek değil çiftçinin sesini duyurmak olduğunu söyledi. Gözaltına alınınca sesini duyuramadığını ve mevcut politikaların kendilerinin çiftçilik yapmalarına engel olduğunu ileri süren Türk şöyle dedi:

"Toplantının yapıldığı salona ziraat odası başkanları ve diğer çiftçiler ile birlikte girdim. En ön sırada oturdum ve bağırınca dışarı çıkarılıp gözaltına alındım. Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüm ifadem alındı ve serbest bırakıldık. Amacım bakanlara bölgede çiftçilerin yaşadığı sorunları dile getirmekti. Bizler çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz ancak DEDAŞ ile yapılan anlaşma bizlere uygun değil. Bakanlara durumumuzu izah edemedik, ben ve 4 kardeş çiftçiliği bırakacağız. Şu andaki mevcut enerji ve tarım politikaları çiftçilik yapmamıza müsaade etmiyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr