Konya’da Türkiye ile İzlanda arasında oynanan milli maçın başında Ankara katliamında ölenler için yapılan saygı duruşunun tribünler tarafından yuhalanması ve ıslıklanmasıyla ilgili yapılan suç duyurusu takipsizlikle suçlandı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı kararında ilginç gerekçeler yer aldı: “İddiaya konu ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez. Ya Allah Bismillah Allahu Ekber’ şeklindeki tekbir ve sloganın ülkemizin milli birlik ve beraberliğini tehdit eder bir saldırı gerçekleştiğinde buna tepki olarak vatandaşlarımız tarafından sıkça kullanıldığı, tüm şehit cenazeleri sırasında ve terör eylemleri sonrasında gerçekleştirildiği herkesçe bilinen bir vakadır. Belirtilen slogan sırasında iddia edildiği gibi DAEŞ terör örgütünün propagandasını içerir mahiyette şiddet eylemlerini övücü nitelikte herhangi söz ve davranışta bulunulmadığı, belirtilen tekbirin örgüt propagandası olarak kabul edilemeyeceği...”

“Eylemin saygı duruşunu protesto amacıyla gerçekleştirildiği bir an için kabul edilse dahi yapılan saygı duruşuna saygısızlık mahiyetini taşıyabileceği, bundan fazla bir anlam yüklemenin hukuka aykırı olacağı atılı suçların işlendiğine dair yeterli, kesin delililin bulunmadığı anlaşılmıştır.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr