Denizli’de önceki gün trafik kazasında yaşamını yitiren Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper (48) ve şoförü Muzaffer Akşehirli (57) için dün Denizli Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi.

Annesi Ulviye, hâkim olan eşi Hatıran, kızları tıp öğrencisi Aslı Begüm ile lise öğrencisi İrem, törende gözyaşlarına boğuldu. Başsavcı Mustafa Alper’in İş Mahkemesi Hâkimi eşi Hatıran Alper, törene katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sarılarak gözyaşı döktü. Törende konuşan Bozdağ, Alper’in 15 Temmuz’un önlenmesinde gizli kahramanlardan biri olduğunu belirterek, “Yaptıklarıyla, aldığı riskle, ortaya koyduğu cesaretle, ortaya koyduğu adamlıkla, milletine gerçekten ifade edemeyeceğim derecede hizmetleri olmuştur” dedi. Alper’in cenazesi, Aydın’ın Söke ilçesinde, Akşehirli’nin cenazesi ise Denizli’de toprağa verildi.

SUİKAST İDDİALARI

İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’in 15 Temmuz günü verdiği bir röportajda, ailesi ile helalleşmesi ve çocuklarına “Şimdi ben gideceğim, geri dönmediğim zaman anneniz size sahip çıkar. Annenize bir şey olursa anneannenize ya da babaannenize gidin” vasiyetleri suikast iddialarını gündeme getirdi. CHP Milletvekili Nurettin Demir, “Bunun trafik kazası olduğuna inanmıyorum. Savcı 14 Temmuz’da Denizli Tugay Komutanını daha darbeden bir gün önce tutuklamıştı. Denizli’nin daha önceki valisi de bu şekilde öldü, şimdi başsavcısı” dedi. Kazadan yaralı kurtulan koruma polisi Ramazan Uğur “kuşkulu bir durum” dedi. Uğur, “Biz anayoldayız, tali yoldan gelen hafriyat kamyonu sarı bir kamyon. Beyaz bir araç önümüzden geçti. Arkasından biz geçtik, biz hatta geçemedik. Bizi görmesi gerekiyordu” dedi. Sosyal medyada kaza anında beyaz aracın geçmesinin ardından kamyonun bir anda hızlandığı yönündeki iddialar da gündeme geldi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr