ULEB EuroCup yarı final ikinci maçında Galatasaray Odeabank, deplasmanda Gran Canaria'ya uzatmalar sonunda 94-81'lik skorla mağlup oldu ve Abdi İpekçi'deki ilk maçta elde ettiği 14 sayılık galibiyetin avantajıyla finale yükseldi!

Temsilcimiz, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada rakibini 89-75’lik skorla mağlup etme başarısı göstermişti. Galatasaray Odeabank, finalde Fransız ekibi Strasbourg ile karşılaşacak.

Galatasaray Odeabank mücadeleye Errick McCollum - Sinan Güler - Blake Schilb - Vladimir Micov - Stephane Lasme beşiyle başladı.

Galatasaray Odeabank hücumda Micov, Lasme ve Sinan Güler'in skorer oyunuyla dış atıştan skor üreten Gran Canaria'ya üstünlük sağladı. Temsilcimiz, ilk çeyreği 29-27 önde kapattı.

Sarı kırmızılılar, ikinci çeyreğin başında Gran Canaria'nın tempo yapmasını engellemeyi başardı ancak DJ Seeley'nin skorer oyunu, ev sahibi takımı oyunda tuttu. İlk 5 dakika içinde Gran Canaria, hücumda istediklerini alırken Curtis Jerrels'ın elinden 5 sayı bulan Galatasaray, 39-39'luk eşitlikle son 5 dakikaya girildi. Chuck Davis'in ardından ilk yarının bitimine 4,07 kala Lasme de 3. faulünü aldı. Potaaltını iyi savunamayan temsilcimiz, soyunma odasına 48-44 geride gitti.

İlk yarıda Galatasaray Odeabank adına Lasme ile Micov 11'er, Schilb, Jerrels ve Sinan Güler 5'er sayı buldu. Gran Canaria'da ise DJ Seeley 14 sayı üretti.

Gran Canaria, seyircisinin de desteğini arkasına alarak 3. çeyreğe iyi başladı. İlk 4 dakika içinde farkı 8 sayıya kadar çıkardılar. Temsilcimizin top kayıpları artınca 5.40 kala 56-49 ile fark yeniden Gran Canaria lehine 7 sayıya çıktı. Üçüncü çeyreğin bitimine 2 dakika kala Lasme de Chuck Davis'in ardından 4. faulünü aldı. Temsilcimizin faul problemi yaşamasıyla fark bir araya 12 sayıya kadar çıksa da Galatasaray Odeabank final periyoduna 67-57 geride girdi.

Son çeyreğin ilk 3 dakikasında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Son 6 dakikaya 68-62 Gran Canira üstünlüğüyle girildi. Ancak Galatasaray Odeabank basit top kayıpları yaptı ve Gran Canaria, bitime 4 dakika kala farkı 76-62 ile 14 sayıya çıkardı. Bitime 3 dakika kala fark 16 sayıya yükseldi. Kalan bölümde tur farkı iki takım lehine de gitti geldi. Bİtime 6.3 kala Gran Canaria Aguilar'ın el üstü üçlüğüyle skoru 90-74'e getirdi. Galatasaray 2.2 kala Micov'un turnikesiyle skoru 90-76'ya getirdi ve maç uzadı.

Final periyodunda Galatasaray 15-4'lük skor yakaladı ve 94-81 yenilmesine rağmen adını finale yazdırdı.

Öte yandan yarı finalin diğer eşleşmesinde ilk maçı sahasında 74-68 kaybeden Strasbourg, rövanş mücadelesinde İtalyan ekibi Dolomiti Energia Trento’yu deplasmanda 86-78 geçerek final bileti aldı ve Galatasaray'ın rakibi oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr