Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın düğününe, nikah şahidi olarak katılan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, şehit cenazelerinin olduğu gün böyle bir karar aldığı için eleştirilerin hedefi olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Akar hakkında açıklamalarda bulundu. "Böyle bir konunun gündeme getirilmesini esefle kınıyoruz" diyen Kalın, Akar ile Erdoğan'ın aile dostu olduğunu söyledi.

Kalın'ın yapıtğı açıklamalardan satırbaşları şöyle:

- Almanya Federal meclisinde 2 haziren'da Ermeni soykırımı ile ilgili bir oylama yapılacağı duyumunu aldık , ama ometni görmedik metni görünce harekete geçeceğiz. Ermeni soykırımı çok ciddi bir iddiadır. Kanuna ve hukuka dayalı belgeler olmadan konuşulamaz. O dönem yaşanan tehcir hadisesi ortak bir acıdır. Bu inkar edilemez. Tarihe baktığımızda tarihteki soykırımlara baktığımızda bu soykrımlar uluslararası mahkemelerde görüşülüp hukuki belgelere dayandırılarak kararı verilmiştir.

- Yarın sayın başbakanımız sayın cumhurbaşkanımıza bir veda ziyaretinde bulunacaktır. Takvim orada belirlenecektir.

- Dokunulmazlıkların kaldırılması olayının nedeni teröre destek faliyetlerinde bulunanların dokunulmazlıkların kaldırılmasıydı. Konunun bu olduğunun farkına varmamız gerekir.

- Kilis'in karşısında bulunan IŞİD unsurlarının temizlenmesi gerekmedir. Cumhurbaşkanımız mevkidaşlarıyla istişare yapmaktadır. Son gülde aldığımız tedbirler ile ksımi bir iyileşme sağlandı. Güvenli Bölge meslesinde haklı olduğumuz anlaşılıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr