Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında çıkan çatışmada şehit olan piyade uzman çavuş İrfan Mert için Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Van'da yaptığı konuşmada, kızı Sümeyye'yi evlendirmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şu sözlerle eleştirmişti: Her gün şehitler geliyor. Faturayı Cumhurbaşkanı mı ödüyor? Beyefendi sarayında oturuyor. Her gün şehitler geliyor. Bu akşamda düğün dernek yapacak beyefendi. Değerli arkadaşlar bunun hesabını bu milletin sorması lazım. Bunun hesabını sormayacak da neyin hesabını soracak. Kimler gitti terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptı. Şehirler silah deposuna dönüşürken kimler aman sakın müdahale etmeyin dedi. Bilinçli olarak yapıldı bunlar. Silahlar dağıtıldı bilinçli olarak. Bilerek yapıldı hepsi. Bunun faturasını vatandaş ödüyor."

Kılıçdaroğlu bu sözlerinin ardından Şehit uzman çavuş İrfan Mert için düzenlenen törene katıldı.

Törene CHP Lideri'nin yanı sıra, Van Valisi İbrahim Taşyapan, 6'ncı Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, CHP milletvekilleri, kurum amirleri asker ve polisler ile şehit uzman çavuş İrfan Mert'in Van'da öğretmen olan kız kardeşi Dilek Güzel 3 yaşındaki oğlu Mesut Eymen Güzel katıldı.

Şehit uzman çavuş İrfan Mert'in özgeçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu. Törende şehidin kız kardeşi Dilek Güzel, gözyaşı döktü. Yeğeni minik Mesut Eymen de annesinin ağlaması ve olanlardan habersiz protokolün önünde oyun oynadı.

Duaların ardından şehit uzman çavuş İrfan Mert'in bayrağa sarılı tabutu omuzlarda taşınarak memleketi Hatay'a gönderilmek üzere uçağa konuldu. Vali İbrahim Taşyapan şehit olan kardeşinin yanına binen kız kardeşi Dilek Güzel'i teselli etmeye çalıştı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr