Olay saat 01.00 sıralarında Sapanca Gölü'nün Uzunkum Mevkii'nde sahilden 100 metre açıkta meydana geldi. Ekrem Desiş, Alican Aydın ve Hasan Önder Çelik'in göle açıldığı kayık, henüz bilinmeyen nedenle alabora oldu. Bir anda kendilerini göl sularında bulan 3 arkadaştan Alican Aydın yüzerek kıyıya gelip bir restoranın çalışanlarından yardım istedi. Alican Aydın restoran çalışanlarıyla birlikte kayığa binerek arkadaşlarının bulunduğu yere gitti. Bu arada, 112 Acil, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve polise haber verildi.

Bu sırada restoran çalışanları ve Alican Aydın, suda çırpınırken buldukları Ekrem Deşiş'i sandala alarak kurtardı. Hasan Önder Çelik'i bulamayan Aydın ve restoran çalışanları kıyıya döndü.

Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri kıyıda arama çalışmaları yaparken, AFAD ekipleri ise göle indirdikleri zodyak botla arama başlattı. Tüm aramalara rağmen Hasan Önder Çelik bulunamadı ve çalışmalara sabah devam etmek üzere saat 04.00'te ara verildi.
Evli ve 3 çocuk babası olan kayıp Hasan Önder Çelik'i arama çalışmaları sabah yeniden başlatıldı.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sapanca Gölü'nde 3 arkadaşın bulunduğu kayığın alabora olması sonucu 2 kişi kurtulurken, kaybolan Hasan Önder Çetin'i arama çalışmaları sürüyor. Saat 04.00’te ara verilen çalışmalar havanın aydınlanmasıyla tekrar başladı. Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Yalova Deniz Polisi Su Altı ekipleri su üstünde ve su altında arama çalışmalarını sürdürüyor. Hasan Önder Çetin'in yakınları ise gölün kıyısında arama çalışmalarını takip ediyorlar. Sapanca Kaymakamı Süleyman Yıldırım olay yerine gelerek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden arama çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Yıldırım, Hasan Önder Çetin'in yakınlarıyla görüştü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr