Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Samuel Eto'o, eski Fenerbahçeli Joseph Yobo'nun jübilesine katılmak üzere gittiği Nijerya'da çile çekti. Port Harcourt kentindeki havaalanına özel jetiyle giden golcü futbolcu, çıktığı maçın ardından dönüşte ummadığı bir durumla karşılaştı.

Havaalanı yetkilileri Eto'o'nun uçağını bağladı. Özel jetin havalimanını kullanım için gerekli izinler konusunda eksikliği bulunduğunu öne süren yetkililerin, kalkışa izin vermedikleri ortaya çıktı. Karşılaşmanın hemen ardından havaalanına giden ve dönüşe geçmek isteyen oyuncuya para cezası kesildi.

Ancak Samuel Eto'o bu cezayı ödemesine karşın, kalkışı gerçekleştiremedi. Buna rağmen uçak çok uzun bir süre daha havaalanında tutuldu, akşam uçuşunun gerçekleşemedi. Ertesi sabah hala ülkeden ayrılmaya çalışan yıldız futbolcu, saatler sonra uçuşu gerçekleştirebildi.

Futbolseverler isyan etti

Afrika tarihinin gelmiş geçmiş en önemli futbolcularından bir tanesi olarak gösterilen ismin yaşadıkları futbolseverleri kızdırdı. Konuyla ilgili Afrika basınında çıkan haberlere yapılan yorumlarda, Kamerunlu forvete yapılan muamelenin yakışıksız kaçtığı belirtilerek, 'Eto'o'ya bu yapılır mı?' ifadeleri kullanıldı. (milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr