Android işletim sistemli akıllı telefon üreticileri arasında açık ara farkla lider olan Samsung, kendi platformunu geliştirmeyi ihmal etmiyor. Henüz daha yolun başında olan Tizen, Hindistan’da geçtiğimiz yıl Z1 modeli ile tüketicilerle buluşmuştu. Şimdi Z2 geliyor.
Samsung Z2 Tizen dünyasının yeni üyesi olacak.
Android’e alternatif olarak geliştirilen ve mobil sektöre giriş yapmaya her geçen gün daha hazır hale gelen Samsung Tizen platformu, üçüncü bir model ile karşımıza çıkacak. Samsung Z1 ve Samsung Z3 modellerinden sonra şimdi sıra Samsung Z2 modelinde gibi duruyor. Samsung, geliştirdiği platformdan umudu kesmemiş.


Hindistan kaynaklı habere göre, ülkenin ithalat kayıtlarında yeni bir cihaz dikkat çekti. Bu telefonun model numarasının SM-Z200F olması Samsung Z2 modelini işaret ediyor olabilir. Çünkü Samsung Z1’in model numarası SM-Z130 ve Z3’ün ise SM-Z300 olarak belirlenmişti.
Kayıtlar, telefonun teknik özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi gibi önemli bilgilere ışık tutmuyor ancak bu bile yeterli sayılabilecek bir kanıt diyebiliriz. Samsung üçüncü bir model için kolları çoktan sıvamış olabilir. Zauba’da listelenen verilerin ekran görüntüsüne aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Önceki Tizen telefonların Hindistan’da satışa çıktığını düşünürsek bu model için de Hindistan uygun bir Pazar olarak düşünülmüş olabilir. Detayları önümüzdeki günlerde sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
Periscope ile drone'lardan canlı yayın yapılacak

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr