Samsung Galaxy S7 Edge, bir önceki nesil olan Galaxy S6 Edge ile kıyasla daha büyük bir ekrana sahip. 5.1 inç’lik ekran yerine 5.5 inç’lik dev bir ekran kullanıldı. Erkanın büyümesi telefonun da büyümesi anlamına gelmiyor. Samsung bu üründe tasarım sanatını konuşturdu ve ürüne baktığınızda oldukça kompakt bir yapı ile karşı karşıya kalıyorsunuz.


IP68 sertifikası ile su geçirmezlik unvanını alan Galaxy S7 Edge ne yazık ki 4K ekrana sahip değil. Burada kullanılan ekran çözünürlüğü tıpkı Galaxy S6 Edge gibi 2560×1440.  510 dpi piksel yoğunluğuna sahip olan bu ekran, bugünlerde moda olan Force Touch teknolojisinden yoksun.  Bu üründe beğendiğimiz bir özellik çok parlak bir ekrana sahip olması.  Bununla birlikte ekranın keskinliği de görülmeye değer.
Galaxy S6’nın Edge ekranı çok kullanışlı değildi. Samsung, Galaxy S7 Edge’de Edge yani kenar ekranını 2 satıra çıkardı. Bu alana çeşitli uygulamaların kısayolları atanabiliyor. Kullanıcılar bu sayede hızlı bir erişime sahip olmuş oluyorlar.
Galaxy S7 Edge’in önemli bir farkı Always On fonksiyonuna sahip olması. Bu fonksiyon sayesinde  ekran stand by modunda olsa bile zaman, tarih, takvim girişleri ve bildirimler ekranda görülmesi.
İncelemenin devamını okumak için buraya tıklayın

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr