AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP milletvekillerinin son 3 yılda cezaevlerindeki ‘164 örgüt mensubu’nu ziyaret ettiğini söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu milletvekillerinin ismini isteyen AKP Milletvekili Şamil Tayyar’a, ‘kişilik ve özel yaşamla ilgili bilgi verilemez’ yanıtını verdi.

Gazete duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Tayyar, CHP milletvekillerinin cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüleri ziyaretleriyle ilgili tartışmaları hatırlatarak, bu tartışmaların açığa kavuşturulması için söz konusu milletvekillerinin isimlerini, kimleri ziyaret ettiklerini, ziyaret edilen bu kişilerin suçlandıkları örgütlerin isimlerini istedi.

Tayyar’ın 15 Haziran’da verdiği soru önergesine yanıt için önce zaman istendi, ardından 6 ay sonra yanıt gönderildi.

‘İÇ TÜZÜK HATIRLATILDI’

Bir sayfalık yanıtta, soru önergesinin kimlere, hangi amaçla verileceği ve sorunun nasıl hazırlanacağıyla ilgili içtüzük hükümleri hatırlatıldı. Ayrıca sorunun kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içermeyen bir önergeyle hükümet üyelerinden bilgi istemekten ibaret olduğunun altı çizildi.

Bakan Bozdağ, bu bilgileri verdikten sonra, “TBMM içtüzüğünün bu hükümleri karşısında, kişilik ve özel yaşama ilişkin konuları içeren önergede yer alan sorulara cevap verilmesine yasal imkan görülmemektedir” dedi.

TARTIŞMA NASIL BAŞLAMIŞTI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında, “Biz hapiste hasta yatan PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye de, kader mahkûmlarına da, İslami kesimden kendisini tanımlayan hapiste yatan, sağlığı zor olan insanlara da gittik. Hiçbir ayrım yapmadık” demişti.

Bu sözlere tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir siyasi partinin başındaki, ‘Biz yeri geliyor hastanelerdeki PKK’lıları ziyaret ettik’ diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede ana muhalefetin başı olacaksın, bölücü terör örgütü mensuplarını ziyaret edeceksin. Neymiş, yaralıymış. Ben milletin idaresine bunları havale ediyorum” diye konuşmuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bu tartışmalar üzerine, “CHP milletvekilleri son 3 yılda cezaevlerindeki 164 terör örgütü mensubu tutuklu ve hükümlüyü ziyaret etti” demiş ve bu kişilerin hangi örgütle suçlandıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr