Birleşik Haziran Hareketin 20 Kasım’da “Teslim olmayacağız” başlığıyla Kartal’da miting düzenliyor. Mitinge CHP İstanbul İl Örgütü, Halkevleri, meslek örgütleri ve sendikaların da destek veriyor.

CHP Parti Meclisi Üyesi Canan Kaftancıoğlu ve BHH Yürütme Kurulu Üyesi Gazeteci Merdan Yanardağ bütün demokrasi güçlerini Kartal mitingine destek vermeye ve katılmaya çağırdı. Çok sayıda aydın ve sanatçı da mitinge katılacağını açıkladı ve halkı davet etti. Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) 20 Kasım Pazar günü saat 14.00’te gericiliğe, saltanata, diktatörlük girişimine ve faşizme karşı “Teslim olmayacağız” başlığıyla Kartal’da miting düzenliyor.

Birlikte direnmeye

CHP Parti Meclisi ve Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyesi olan Canan Kaftancıoğlu AKP iktidarının başkanlık projesinin ülkeyi adım adım felakete sürüklediğini belirterek, şunları söyledi: “Bağnaz bir dincilik ve faşizan bin siyaset anlayışından destek alan Saray rejimi bir nefret ortamı yarattı. Toplumsal kutuplaşma hiç olmadığı kadar derinleşti, siyasetçilere, gazetecilere, aydınlara ve muhalif toplum kesimlerine yönelik benzeri olmayan bir baskı ve yıldırma politikası izlenmeye başlandı. İşkence yeniden sorgulama yöntemi haline geldi. Bu gidişe dur demek için alanlara çıkıyoruz. CHP’lisi, sosyalisti, demokratı, Alevisi Sünnisi, Türk’ü Kürt’ü, örgütlü ve örgütsüz bütün yurttaşları gericiliğe ve faşizme karşı birlikte direnmeye ve Kartal Meydanı’nda buluşmaya çağırıyoruz.”

Haziran Hareketi’nin Yürütme Kurulu üyesi gazeteci Merdan Yanardağ ise, “Bütün ülkede OHAL ilan edildi. Ancak OHAL, darbe ve darbecilerle mücadele etmek için değil, yeni bir darbe yapmanın aracı olarak kullanılıyor. İşte bu nedenle, bütün ilerici, demokratik ve aydınlanmacı güçleri, bu ülkenin geleceği için Erdoğan-AKP gericiliğine ve darbesine karşı direnmeye çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr