Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas basın toplantısı düzenledi.

Rektör Elmas darbe girişimi sonrasında 17 kişilik bir komisyon kurduklarını belirterek, "Şu ana kadar bize gelen bilgiler kapsamında 4 akademisyen YÖK'e gönderildi, 89 akademisyen açığa alındı ve 70 personelin durumu ise inceleniyor. Bu konuyla ilgili olabilecek herkesi kapsama aldık" dedi.

Rektör Prof. Dr. Elmas, Akıncı Hava Üssü'nde yakalanıp serbest bırakıldıktan sonra şimdi her yerde aranan İlahiyat Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Adil Öksüz ile Fethullah Gülen'in televizyonlarında yorum yapan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Davut Aydüz'ün de aralarında bulunduğu 4 akademisyenin ise meslekten ihraç edilmesi için YÖK'e başvurduklarını belirtti.

Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"25 Aralık'tan sonra kurumumuzda 311 akademisyen ve personel alınıp ataması yapılıp yükseltilmiş, bunlar içinde bir tane bile bu yapıya mensup şu ana kadar kimse çıkmadı. Üniversitemizin genel tablosuna baktığımızda üniversitemiz bu yapıya karşı 2-3 defa atakla karşılaşmıştı. 1995'de ilahiyat fakültesinde olmuş. O günden bugüne kadar 2008'de sadece bir araştırma görevlisi buraya girebilmiş. 2010'dan bu yana bu yapıya mensup hiç kimse yok. Bunlar, kurumumuz içinde son 5 yıl içerisinde hiç hareket bulamadılar. Bu çalışmalar konusunda şu an bilgileri topluyoruz. Komisyonumuz hızla çalışıyor ve kısa sürede kurum içindeki bu süreci tamamlayacağız."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr