Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sürücü adaylarının sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarında pratisyen hekimlere başvurması gerektiği belirtildi. Kişinin sağlık problemi olmadığı durumlarda sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlendiği ifade edilen açıklamada, bu durumdaki vatandaşlardan hiçbir ücret istenmediği kaydedildi.

Aile hekiminin muayenesi sonucu kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi durumunda, kişi söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edildiği kaydedilen açıklamada, tek hekimli sağlık raporunun devlet hastanesinde 50 TL, üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde 75 TL’ye alınabildiği kaydedildi. Sağlık Kurulu Raporlarının ise devlet hastanelerinde 200 TL, üniversite hastaneleri ve eğitim araştırma hastaneleri 300 TL olduğu ifade edildi.

Açıklamada, sağlık kurulu raporu alımında ek tetkikler için ilave ücret talep edildiği kaydedildi. Her sürücü adayına zekâ testi yapılmadığı ifade edilen açıklamada, "Yukarıda da belirtildiği gibi aile hekiminin sevk etmesi, psikiyatri uzmanının da uygun görmesi halinde zeka testi yapılabilecektir." denildi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr