Seçim bölgesi olan Erzurum'a gelen Sağlık Bakan Recep Akdağ, bugün de ziyaret ve incelemelerde bulundu. AKP İl Başkanlığı'nı ziyareti sırasında gazetecilerin Hakkari'deki saldırıya ilişkin soruları yanatmayan Bakan Akdağ, saldırıda şehit ve yaralılar olduğunu söyledi. Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile görüştüğünü ve ambulans uçakların hazır olduğunu vurgulayan Bakan Recep Akdağ, şöyle dedi:

"Yaralanan askerlerimize yerlerinde süratle müdahale ediliyor, tedavilerine başlanıyor. İhtiyaç olması durumunda bunları daha ileri merkezlere, çevredeki büyükşehirlere veya Ankara'ya naklediyoruz. Bu şekilde titiz bir çalışma yürütüyoruz. Arkadaşlarımız başlangıçtan en son noktaya kadar en iyi bir planlamayla takip ediyor. Ben de durumu yakından takip ediyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."  

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirten Akdağ, Bakanlar Kurulu toplantılarının hepsinde ana gündem maddesinin ağırlıklı olarak terör olduğunu vurguladı. İsimleri ne olursa olsun hain terör örgütlerinin ve onların arkasındaki güçlerin, ülkelerin veya o ülkeler içindeki belli gurupların emellerine ulaşamayacağını hatırlatan Bakan Akdağ, şöyle dedi:

"Bakanlar Kurulu'nun ana gündem maddesi; terör. Durum değerlendirmesi yapılıyor. İlgili bakanlarımız üzerine düşenleri yapıyor. Türkiye ile derdi olan, Türkiye'ye operasyon yapmak isteyen çevreler bilsinler ki, muvaffak olamayacaklar. Bunda kararlıyız. Cumhurbaşaknımızın dediği gibi, 'Terör ve teröriste karşı bir savunma düşüncesi, duygusu içinde değiliz. Güçlü bir biçimde Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü göstermek üzere üzerine gideceğiz.' Muhatabımız yüce Türk milleti olacak."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr