Tüm dünya bu sabah saatlerinden itibaren Mısır Havayolları'na ait bir yolcu uçağının kaçırılması paniğini yaşadı. Üzerinde 'canlı bomba yeleği' olduğunu söyleyen bir hava korsanı, uçağı kaçırarak Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indirdi. Korsan önce uçaktaki kadın ve çocukları sonrasında da Mısır yurttaşı yolcuları serbest bıraktı. Tüm bu yaşananlar sırasında Mısır'dan, korsanın bir profesör olduğu açıklaması ve korsanın "eski eşine mektup göndermek istediği" talebi geldi.

Gazetecilerin hava korsanının eski eşi olduğu belirtilen bir kadının havalimanına getirilmesi talebinde bulunduğu iddialarına da gülümseyerek yanıt veren Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı, "Her zaman bir kadın vardır" dedi.

Kaçırılan uçaktaki yolcular hava korsanıyla selfie çektirdi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde bulunduğu belirtilen "eski eş" havalimanına getirildi, bu sırada korsan iletmek istediği mektubunu yazdı. Mektup yetkililerin eline geçtiğinde gerçek anlaşıldı. Eski bir istihbarat subayı olduğu belirtilen Seyfettin Mustafa isimli korsan, Mısır'da Sisi muhalifi olduğunu anlattı ve hapiste bulunan "bazı kadın mahkumların" serbest bırakılmasını talep etti.

Talebin ardından uzun süre pazarlıklar devam etti. Hava korsanı pazarlıklar devam ederken, elindeki son rehineleri de serbest bıraktı. Bir rehine de uçağın kokpitinden atlayarak kaçtı. Elinde rehine kalmayan hava korsanı daha sonra teslim oldu.

Güney Kıbrıslı yetkililer Mısır uçağını kaçıran korsanın üzerinde patlayıcı bulunmadığını açıkladı.

İŞTE BU SABAH STLERİNDEN BERİ TÜM DÜNYANIN GÖZLERİNİ KIBRIS'A ÇEVİREN GELİŞMELER

Mısır Havayolları'na ait bir uçak, İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs’taki  Larnaka Havalimanı'na indirildi. Eski bir istihbarat subayı olduğu belirtilen Seyfettin Mustafa isimli korsan, uçağı üzerinde “bombalı yelek” bulunduğunu söyleyerek kaçırdı.

MISIR YURTTAŞLARINI BIRAKTI, YABANCILAR UÇAKTA

Mısır Havayolları'nın yaptığı açıklamaya göre hava korsanı, müzakereler sonucunda, mürettebat ve dört yabancı yolcu dışında herkesin serbest bırakılmasını kabul etti. Larnaka Havalimanı’ndan bir görevli, serbest kalanların uçaktan ayrıldıklarını söyledi.

Rehinelerden biri kokpit penceresinden atladı - VİDEO


"PROFESÖR DEĞİL... MISIR ORDUSUNDAN ESKİ BİR SUBAY"

Rum basını uçağı kaçıran kişinin Mısır ordusuna mensup eski bir istihbarat subayı olan Seyfettin Mustafa olduğunu yazdı. Mısır Dışişleri'nden yapılan açıklamalarda, hava korsanının Mısırlı bir profesör olduğu belirtilmişti.

"KADIN MAHKUMLARI SERBEST BIRAKIN" TALEBİ

Hava korsanı, serbest kalıp uçaktan inenlerden bir kişiye Kıbrıslı eski karısına iletilmek üzere, dört sayfalık bir mektup vererek görevlilere iletilmesini sağladı. Hava korsanı yazdığı mektupta kendisinin Mısır'da Sisi'ye muhalif olduğunu belirterek, Mısır'daki 'bazı kadın mahkumların' serbest bırakılmasını talep etti.

Adı açıklanmayan bir Mısır hükümet sözcüsü ise, korsanın İstanbul'a gitmek istediğini ileri sürdü.

"TERÖRİST DEĞİL, GERİZEKALI"

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, korsanla ilgili olarak, "Terörist değil, gerizekalı. Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam öyle" açıklamasını yaptı.



Mısır ve Kıbrıs medyasının haberlerinde yolcular arasında 10 ABD ve 8 de Birleşik Krallık vatandaşı bulunduğu belirtiliyor. Mısır Havayolları’nın web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, kaçırıldığı sırada uçakta mürettebat ile birlikte toplam 81 kişi bulunuyordu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr