Beşiktaş'ta 1 polis memurunun şehit olduğu, 1 polis memurunun ise yaralandığı trafik kazasına ilişkin ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmanın 21 Nisan Perşembe günü saat 13.20'de yapılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca Rüzgar Çetin'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından hazırlanan iddianamede, polis memuru Fatih Alagöz'ün şehit olduğu, polis memuru Emre Tetik'in ise hayati tehlike geçirecek şekilde yaralandığı ve vucüdunda kırıklar meydana geldiği anlatılıyor. Olay günü saat 01.00 sıralarında Emre Tetik'in kullandığı polis aracıyla Beşiktaş'tan Ortaköy'e doğru seyir halinde oldukları ifade edilen iddianamede, şüpheli Rüzgar Çetin'in ise aracı ile Ortaköy'den Beşiktaş'a doğru gittiği belirtiliyor. Çırağan Caddesi üzerinde kavşaktaki ışıklara yaklaşıldığından şüpheli Rüzgar Çetin'in en sağ şeritten önce orta şeride geçtiği önündeki aracı sollamak için de ani manevra yaparak karşı şeride geçerek, maktül ve müştekinin içinde bulunduğu polis aracına çarptığı belirtiliyor.

0.90 PROMİL ALKOLLÜ

İddinamade Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu ifade ediliyor. Savcılık şüpheli Rüzgar Çetin'in "Bilinçli Taksirle 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasına neden olmak" tan 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını talep ediliyor. Rüzgar Çetin'in ifadesinde yemekte 2 kadeh alkollü meyve kokteyli içtiğini, bilincinin yerinde olduğunu ve kendini yönlendirebildiğini söylediği belirtiliyor. Çetin ifadesinde, 50-60 kilometre hızla seyir ettiğini önündeki aracı sollamak istediğini ve orta şeride geçtiğini, yerlerin kuru olmadığını, aracın kaydığını ve kontrolden çıktığını söylediği belirtiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr