Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov katılımıyla üçlü toplantı gerçekleştirildi. Bakanlar, görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantının ana gündem maddesi Dağlık Karabağ'daki gerginlikti. 3 ülkenin dışişleri bakanları konunun barışçıl yollarla nasıl çözüleceğini tartıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın çözüm için önerilerinin olduğunu ve sorunun çözümüne yaklaşıldığını belirtti.
Rusya'nın hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu söyleyen Lavrov, tarafların ateşkes mutabakatına uymasını ümit ettiklerini belirtti.

Lavrov, Anlaşmanın bileşenleri artık masamızda. Çözüme çok yakınız. Dün İlham Aliyev ve Memmedyarov'la bu konuyu görüştüm, yarın da Ermeni mevkidaşım Eduard Nalbantyan'la yine bu konuyu görüşeceğim. Keskin nişancıların her gün birbirinin gözüne bakmasını engellemek lazım. Siyasi çözüm için çabaları artırmalıyız şeklinde konuştu.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ise Azerbaycan'ın her zaman sorunu barış yoluyla çözmek istediğini, bunun içinse Ermenistan Ordusu'nun işgal ettiği topraklardan geri çekilmesi gerektiğini belirtti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de İran'ın sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi için destek verdiğini vurguladı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr