Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki Rus hava güçlerinin salı gününden itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi için emir vermesinden önce kendilerine bilgi aktarılmadığını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bakanlık yetkilisi, Rusya'nın çekilme konusunda ABD tarafına herhangi bir bilgi vermediğini bildirdi. Pentagon yetkilisi, Rusya'ya uzun süredir Suriye'den çekilme çağrısında bulunduklarını ifade etti.

Yetkili, "Ruslarla yapılan son görüşmelerde bu konunun gündeme gelip gelmediğinden ve ABD'nin talebinin etkili olup olmadığından emin değilim" dedi.? Putin'in, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya Suriye'deki Rus ordusunun büyük bölümün yarından itibaren çekilmeye başlaması talimatını verdiği bildirilmişti."Savunma Bakanlığı ve ordunun kendisine verilen görevleri genel olarak yerine getirdiğini düşünüyorum" diyen Putin'in, Tartus'taki deniz üssü ile Hımeymim'deki askeri hava üssünün muhafaza edilmesini istediği aktırılmıştı. Kremlin'in resmi internet sitesinde de Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in telefon görüşmesi yaparak, Suriye'deki Rus güçlerinin çekilmesi konusunda anlaştıkları duyurulmuştu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr